Hyundai lansează un nou model de camion care promite să concureze cu Scania și Volvo

Hyundai Motor Company a lansat recent modelul Pavise, un camion care se distinge prin cabina spațioasă și modernă dar și prin designul ergonomic.

vivacredit.ro

Modelul are o sarcină utilă de la 5,5 tone la 13,5 tone și un motor diesel de 7 litri, cu o putere maximă de 325 CP. De asemenea, oferă opțiuni avansate de siguranță, cum ar fi un sistem inteligent de evitare a coliziunilor frontale și un sistem de avertizare la schimbarea benzii.

Compania speră că noul model își va consolida poziția în segmentul vehiculelor grele, segment dominat în prezent de producătorii Scania și Volvo.

La evenimentul de lansare, producătorul sud-coreean a declarat că dorește să lanseze noi modele de camioane electrice și pe hidrogen până în 2025.

Cele mai aprinse discutii intre soferi sunt despre femei si camioane! Femeile le lasam in pace deocamdata, asa ca despre ce am putea dezbate?Despre fiare, evident !!

Sa vezi cum se vor aprinde pasionatii!! E clar ca lupta pt suprematie se da, de ani buni, intre Scania si Volvo.

Avem o asa zisa regina numita Scania, un camion nu tocmai rau ca si performante , doar ca in timp te trimite la fizioterapie sau mai rau.

Indiferent ce motor ar pune , suspensia distruge coloana vertebrala, fiind rigida.

Cele mai aprinse discutii intre soferi de TIR sunt despre femei si camioane: Scania, Volvo, DAF, Mercedes, MAN ce preferati si ce conduceti?

Au punctat bine la ultimul model la interior , dar avand in vedere ca pretul de achizitie e cel mai mare de pe piata europeana aveam asteptari mai mari la designul exterior.

Un alt punct forte este consumul la ultimul model .Diferentele sunt enorme insa intre modelele de cabina.O cabina low cost ar face concurenta cu dificultate unei rabe , insa modelele cu dotari si cabina mare te fac sa te simti sofer de autocar. E asta regina camioanelor cum e si Mona bautura traditionala in Vaslui.

Volvo e de departe preferatul meu; are o cutie f.performata, un motor fiabil si durabil insa cabina si plasticul excesiv lasa de dorit.

La modelele mai vechi te rugai sa nu ploua afara ca noaptea te ghidai dupa lumina de la Luna, asta daca nu aveai xenon. Circula un zvon ca dimineata ar cam porni daca „furi curent ” de la colegi , asta in zilele reci . Aici nu includ modelele fabricate in Belgia care sunt un fel de tomberoane stilizate. Pierd teren masiv in fata Scania din cauza consumului excesiv de mare sau prin comparatie cu celelalte modele camion e6.

Cele mai aprinse discutii intre soferi de TIR sunt despre femei si camioane: Scania, Volvo, DAF, Mercedes, MAN ce preferati si ce conduceti?

Ca si Scania , are un sistem excelent de reglaj volan , ambele fiind la capitolul asta cele mai bune de pe piata.Incalzirea auxiliara insa lasa de dorit la mai toate modelele.

DAF-ul , o masina confortabila , poate cea mai confortabila cabina de pe piata .Ca si performante am putea enumera faptul ca la modelele mai vechi turbina nu prindea 400000 km .

Au marele handicap ca nu vin cu un sistem performant de reglare volan , in unele cazuri tind sa te cocoseze.Ca atuu , modelele e6 nu au rival la zgomot.Sunt , ca parere personala , cele mai silentioase de pe piata.Insa bate vantul uneori pe la usi in mers si consuma din nastere ulei.

Cele mai aprinse discutii intre soferi de TIR sunt despre femei si camioane: Scania, Volvo, DAF, Mercedes, MAN ce preferati si ce conduceti?

Consumul a scazut fata de modelul anterior , cabina cu mici modificari a ramas aceeasi.Incalzirea cabinei ramane un punct f.important pt confort , poate cel mai bun sistem incalzire auxiliara alaturi de Mercedes.

Mercedesul, masina patronilor.

S-au laudat cu multe inovatii , mai nou au mutat oglinzile laterale in interior.Cred ca au facut asta ca oricum nu se vedea nimic in acele oglinzi , pe orice urcare ele fiind ultimele.

Ca si atuu au consumul de combustibil , unii le mai lauda si pt interior, aici cred ca important este modelul de cabina. Personal imi place ca design dar ca si performante nu il pot numi camion.In plus afiseaza obsesiv mesajul ca ramai fara baterii cand esti la repaus.

Cele mai aprinse discutii intre soferi de TIR sunt despre femei si camioane: Scania, Volvo, DAF, Mercedes, MAN ce preferati si ce conduceti?

Cum spuneam si mai devreme sistemul de incalzire f.ok , f. multe comenzi digitale , asta cred ca il face cel mai tehnologizat model de pe piata in acest moment.As spune ca trebuie sa fii fan ca sa iti placa acest camion , eu nu sunt , deci pot vedea doar minusurile

MAN – un camion tipic nemtesc , care a fost stricat de electronica excesiva montata pe el.

O cabina confortabila , pe alocuri mai julesti cate un picior in frigider , o varianta buna de camion dar care pierde teren din cauza consumului.O parere personala – iti ofera cea mai buna vizibilitate in trafic si pe alocuri trage f.bine pe urcari. Exceleaza prin sistemul audio , poate cel mai bun de pe piata in acest moment.

Cele mai aprinse discutii intre soferi de TIR sunt despre femei si camioane: Scania, Volvo, DAF, Mercedes, MAN ce preferati si ce conduceti?

Iveco – I se mai spune si „camionul lui Mos Craciun„. Plin de beculete aprinse in bord , dar care surprinde prin putere. Cea mai ieftina varianta de camion existenta pe piata din ce stiu. A nenorocit zen-ul multor soferi , insa lasand gluma la o parte trage f.bine pe urcare.

Dupa o cursa cu Iveco te simti ca si batut si zgomotul produs de motor iti ramane o saptamana in cap.In lipsa de camioane il incadram si pe asta la camioane.Surprinzator modelul e6 , care pt moment are feedback-uri bune.Sa mai treaca ceva timp ca se vor aprinde beculetele si la asta.

Renault – Il incadram la camioane ? Il incadram!! Se cunoaste amprenta Volvo asupra camioanelor Renault.Cabina , varianta mare este f.confortabila.Cele mici , nu prea le poti numi cabine de drum lung. Sunt un fel de Volvo low cost insa modelele e6 au aceeasi problema ca si fratele lor mai mare produs de Volvo-consumul mare de carburant.Nu exceleaza prin vanzari cu ultimul model insa este o alternativa interesanta la Iveco.

Ford – habar nu am ce stie sa faca , ceea ce pot spune este ca au investit mult in publicitatea noului model.Modelul anterior , condus in general de colegii turci era cel mai urat design de pe piata.Acum arata si el ca un camion , ramane de vazut ce plusuri si minusuri ofera.

Sper sa nu deranjeze randurile mele , opiniile exprimate sunt culese in baza experientelor propri si / sau adunate de la colegii cu care am contact periodic.Aici includem doar modele de serie , nu si modele de top produse la scara mica.

E clar ca modele de top exceleaza la fiecare marca , insa putine ajung sa fie conduse de colegi pe sosele , asta din cauza costurilor mari de achizitie si intretinere.

Nu contest ca pot gresi pe alocuri , conteaza mult si modul de exploatare si ingrijire a camionului in schema data.De aici va las pe voi, asta fiind o discutie interminabila , fiecare marca avand impatimitii ei.

Drumuri bune sa avem !! (preluare si multumiri pentru articol: trans.info si Ilie- Omul Soselelor)

One thought on “Hyundai lansează un nou model de camion care promite să concureze cu Scania și Volvo”

Comments are closed.