Un italian în vârstă de 101 ani a vrut să depună cererea pentru rezidență în Marea Britanie, după Brexit, dar răspunsul primit a fost cel puţin ciudat.
Bărbatul a făcut solicitarea pe cale electronică, însă sistemul l-a informat că trebuie să vină cu părinții, care să-i confirme identitatea.
Aplicația Ministerului britanic de Interne nu era pregătită pentru un solicitant atât de vârstnic. Iar explicația este că anul nașterii – 1919 – a fost interpretat de programul electronic drept o greșeală și a fost înlocuit cu 2019.
Italianul de 101 ani, care trăiește în Regatul Unit din 1966, s-a înregistrat în cele din urmă telefonic iar acum așteaptă răspunsul autorităților.
citeste si:
Roman din Marea Britanie, neplatit de englezi,le-a dat gaura de 4 mil. lire.”M-am urcat in buldozer si le-am daramat toate casele.Erau facute pe carca mea,daca nu mi-au dat banii ce sa le fac?”
Un constructor român care s-a filmat în timp ce distrugea cu un excavator cinci case proaspăt construite a fost închis timp de patru ani. Daniel, în vârstă de 31 de ani, a recurs la acest gest din cauză că, spunea el, avea de primit bani de la contractorul englez.
Aceasta a întârziat cu plata, ceea ce l-a supărat la culme pe român. Cu un excavator el a lovit pe rând cinci case, pe care le-a lăsat fără pereţii exteriori.Pagubele se ridică la patru milioane de lire sterline. Locuinţele erau gata, iar proprietarii ar fi trebuit să se mute în curând.
Românul acuzat că a intrat cu excavatorul în zidurile unor case nou construite dintr-un cartier pentru vârstnici din Marea Britanie, provocând o pagubă de 4 milioane de lire, spune că a vrut să se răzbune pentru că nu și-a primit salariul.
În imaginile prezentate instanței chiar de vinovat se aude cum acesta strigă „f***ing s**t company”. El distruge casele fluierând și cântând în limba română.
În aceeași filmare, românul îi spune unui trecător că patronul îi datorează 16.000 de lire sterline. „Am decis că, chiar dacă o să am probleme, am un motiv, pentru că nu am fost plătit, înțelegi ce vreau să zic”, continuă romanul.
„Întoarce-te și mai distruge una”, se aude vocea interlocutorului său. Romanul se intoarce, si începe să dărâme o altă casă în timp ce spune: „Frumoase case, trebuie să le demolați și să le reconstruiți, pentru că nu ați vrut să mă plătiți”.
Mai mult, acesta a filmat cu telefonul întreaga acțiune care s-a produs sub ochii îngroziți ai celorlalți muncitori și ai trecătorilor din Buntingford, Hertfordshire, pe 11 august 2018.
Judecătorul Stephen Warner a fost însă de neînduplecat, cu toate că românul a pledat vinovat.
„Este destul de clar din comportamentul tău că erai destul de relaxat și de fără nicio jenă”, a spus magistratul. Acesta a descris incidentul ca fiind „un act de vandalism planificat, deliberat și nebunesc” și le-a spus celor care l-au încurajat pe Neagu că „ar trebui să le fie rușine de comportamentul lor”.
Procurorul a spus că prima persoană care l-a văzut pe Daniel în timp ce distrugea locuințele a fost o femeie care se plimba cu familia în apropiere. Aceasta a plecat, dar s-a întors mai târziu și a sunat la poliție. Când chemat autoritățile, inculpatul a întrebat-o cu voce calmă: „Ai sunat poliția”.
Poliția a ajuns în scurt timp și l-a arestat pe roman.
Românul a declarat că firma sa, Danny Boy Limited, trebuia să primească bani de la o companie numită Fenton și că el fusese obligat să plătească lucrătorilor câte 3.000 de lire sterline din propriul buzunar. Daniel a mai afirmat că angajații au amenințat că îi vor răni familia dacă nu îi va plăti la timp.
Costurile distrugerii depășesc 850.000 de lire sterline și nu includ refacerea caselor. Asiguratorii au acoperit costurile locuințelor care sunt vândute cu prețuri între 425.000 și 475.000 de lire sterline.Daniel, care locuiește în Harrow, nordul Londrei, a negat inițial pagubele pe care le-a produs însă și-a schimbat declarația cu două săptămâni înainte de proces.
Avocatul romanului a declarat că acesta a fost insultat de unul dintre reprezentanții companiei atunci când a cerut banii.Mai mult, pe Facebook apăruse faptul că romanul nu și-a putut plăti angajații, ceea ce i-a distrus reputația.
Apărătorul românului a mai declarat că acesta a făcut plângere la poliție după ce a fost amenințat, dar nu a fost ascultat.
„Ai cauzat pierderi financiare la o scară foarte mare. Chiar dacă ți-ar fi datorat bani, chiar dacă ar fi existat amenințări sau te-ai simțit nedreptățit, nu poți să-ți justifici comportamentul din acea zi, inacceptabil într-o societate civilizată”, a mai spus judecătorul.