vivacredit.ro

In Marea Britanie masurile se relaxeaza,dar romanii au ramas cu „gauri adanci in buzunar”.Multi iau in calcul varianta de a se intoarce definitiv acasa, dupa ani lungi de regat.

vivacredit.ro
vivacredit.ro

„Noi romanii din Marea Britanie, suntem cam in groapa, dupa atata timp de nefacut bani, daca totul a fost blocat. Cei din curierat, UPS, Amazon, DHL ce s-au mai descurcat, dar noi restul care suntem multi, am avut numai cheltuieli, si bani ioca, daca n-am muncit. Acum datoriile pe 2-3 luni, n-ai cum sa ti le scoti intr-o luna, mai ales in conditiile in care lucrurile nu se mai misca ca inainte.Mai bine te intorci in tara, decat sa te chinui pe aici, sa muncesti sa platesti datorii cine stie cat de acum incolo, declara un roman din Londra.

vivacredit.ro

Pentru romanii din Marea Britanie, contextul actual mondial, a fost unul care le-a dat pe romaneste „viata peste cap”.Avand in vedere ca majoritatea poate nu au muncit cateva luni in domeniile lor, ori self-eployment, ori faptul ca totusi chiriile trebuiau platite,statul acasa nu a facut in aceasta perioada decat sa le accentueze criza personala.

Astfel un set de masuri din partea gurvernului din regat, incerca, la inceputul crizei sa vina si in ajutorul acestora, insa acum pe masura ce lucrurile se relaxeaza in regat, si lucrurile incep sa reintre in normal, din pacate romanii raman cu gaura in buzunar. Iata care a fost ajutorul primit de romanii din regat, pe parcursul izolarii din regat:

1.Guvernul Britanic vine si in ajutorul romanilor: Evacuările din chirii a celor care nu pot plăti, interzise timp de trei luni.

2.Romanii din Marea Britanie: Guvernul britanic oferă lucrătorilor self-employed afectați de criza 80% din profitul lunar: „Those earning £50,000 or less to receive up to a maximum £2,500 a month”

Punctul 1 – Situatia romanilor din aflati in chirii si afectati de situatia actuala

Punctul 2 – Situatia romanilor ale caror venituri self-employment au fost afectate de situatia actuala

Punctul 1

Guvernul promite că în legislația de urgență va fi inclusă o clauză prin care proprietarii nu vor putea să evacueze chiriașii care nu își pot plăti chiria în timpul crizei actuale.În cazul în care există condiții individuale ale chiriașilor, la sfârșitul perioadei de criză, guvernul va  lucra pentru o planificare stabilă a rambursărilor.

Guvernul Britanic vine si in ajutorul romanilor: Evacuările din chirii a celor care nu pot plăti, interzise timp de trei luni.

Ministrul pentru locuințe, Robert Jenrick, a declarat: „Guvernul a confirmat clar – niciun chiriaș cu probleme nu va fi forțat să plece din casă și niciun proprietar nu se va confrunta cu datorii către bănci.

Este o perioadă extraordinară, iar chiriașii și proprietarii sunt, desigur, îngrijorați de cum vor plăti chiriile și ratele la bănci. Acesta este motivul pentru care introducem legislația de urgență pentru a proteja chiriașii din locuințe sociale și private de procesul de evacuare.”

Ben Beadle, șeful executiv al asociațiilor naționale a proprietarilor este declarat: „Recunoaștem circumstanțe excepționale și vom lucra în colaborare cu guvernul pentru a ne asigura că ne putem proteja casele și chiriașii”.

Laburiștii solicită guvernului suspendarea plății chiriilor pentru a se evita evacuările în urmatoarea perioada

Guvernul Britanic vine si in ajutorul romanilor: Evacuările din chirii a celor care nu pot plăti, interzise timp de trei luni.

Laburiștii îi cer ministrului de Finanțe britanic, Rishi Sunak, să acorde sprijin financiar persoanelor care nu vor putea să plătească chiria în timpul crizei.

Parlamentarii din opoziție au solicitat suspendarea plății chiriei pentru locuințe, deoarece economia suferă deja din cauza pandemiei.

Ministrul de Finanțe a anunțat deja că creditele ipotecare ar putea fi înghețate timp de trei luni, când a promis un pachet de 330 de miliarde de lire sterline pentru susținerea economiei. Dar nu a menționat milioanele de oameni care stau cu chirie și care riscă să își piardă locurile de muncă și afacerile.

Liderul laburist Jeremy Corbyn a declarat: „Guvernul a anunțat o înghețare a ratelor ipotecare pentru proprietarii de case, dar trebuie să suspende și chiriile. Milioane de oameni închiriază în Marea Britanie. Suspendați chiriile. Interziceți evacuările. Acum.”

Un al laburist, Sir Keir Starmer, a declarat pe Twitter că măsurile ministrului de Finanțe „nu merg departe”. El a continuat: „Nu există sprijin pentru milioane de chiriași, nici bani pentru îngrijirea socială sau persoanele în vârstă, nu există claritate în ceea ce privește sprijinul pentru angajare și nu există bani pentru serviciile publice deja folosite la maxim.”

Guvernul Britanic vine si in ajutorul romanilor: Evacuările din chirii a celor care nu pot plăti, interzise timp de trei luni.

Răspunzând îngrijorărilor cu privire la chiriași, ministrul Sunak a spus că vor fi anunțate măsuri în „zilele următoare”. El a spus: „Cele mai mari costuri fixe cu care se confruntă multe familii vor fi plata chiriilor și este corect să avem în vedere acest lucru. Ceea ce pot să spun este că ministrul pentru locuințe (Robert Jenrick) va face în zilele următoare o declarație cu alte măsuri pentru protejarea chiriașilor în aceste momente dificile.”(sursa:ziarulromanesc.net)

Punctul 2

Those earning £50,000 or less must wait until June to receive up to £2,500 a month

Lucrătorii self-employed care câștigă sub 50.000 de lire sterline pe an și sunt afectați de criza coronavirus vor primi ajutor din partea guvernului britanic 80% din media profiturilor realizate în trei ani, dar nu mai mult de 2500 de lire sterline.

Romanii din Marea Britanie: Guvernul britanic oferă lucrătorilor self-employed afectați de criza 80% din profitul lunar: „Those earning £50,000 or less must wait until June to receive up to £2,500 a month”

Anunțul a fost făcut, de Rishi Sunak, ministrul de Finanțe britanic.

The Guradian: „Coronavirus: UK offers self-employed 80% of earnings”

Acesta a declarat că planul va fi aplicat inclusiv pentru luna martie și îi va acoperi pe cei care câștigă până la 50.000 de lire sterline pe an, adică 95% din angajații independenți.

Aceasta este „una dintre cele mai generoase scheme oriunde în lume”, a argumentat Sunak și a pune capăt săptămânilor de incertitudine pentru cei care lucrează independent, scrie The Guardian.Cu toate acestea, mulți dintre cei care se luptă cu impactul coronavirusului asupra afacerilor lor vor trebui să aștepte luni întregi pentru a obține acești bani și pot fi nevoiți să se înscrie între timp pentru un credit universal.

Subvenția este impozabilă și se va baza pe profitul mediu lunar al lucrătorilor independenți pe parcursul a trei ani, astfel încât oamenii trebuie să fi depus o declarație fiscală pentru a fi eligibili.

Ajutorul guvernului britanic pentru romanii din Marea Britanie: 80% din venituri, si interzicerea evacuarilor din chirii timp de 3 luni, pentru cei afectati.

Subvenția este echivalentă cu ajutorul oferit lucrătorilor salariați, după ce Boris Johnson a spus că va exista paritate.Sunak a spus că va fi disponibilă pentru cei care realizează majoritatea veniturilor din activități independente, astfel încât doar „angajații cu adevărat independenți” vor beneficia.

„Și pentru a minimiza fraudele, vor putea aplica doar cei care sunt deja angajați pe cont propriu, care au o declarație fiscală pentru anul 2019”, a spus el.

„95% dintre persoanele care au o activitate independentă vor beneficia de această schemă. HMRC lucrează urgent la acest lucru și se așteaptă ca oamenii să poată accesa această schemă nu mai târziu de începutul lunii iunie”.

citeste si: Ce romani din Marea Britanie pot aplica pentru ajutorul de 80% pe care statul britanic o acordă lucrătorilor „self employed”

The Guardian:

Self-employed people must wait until June to get 80% of their earnings covered by the state, up to a maximum of £2,500 a month for three months, in response to the coronavirus crisis.

The chancellor, Rishi Sunak, said the plan would be backdated to March and cover those earning up to £50,000, or 95% of the self-employed. It was “one of the most generous schemes anywhere in the world” and ended weeks of uncertainty for those who work for themselves, he said. Payments are set to be made to up to 3.8 million people.

Romanii din Marea Britanie: Guvernul britanic oferă lucrătorilor self-employed afectați de criza 80% din profitul lunar: „Those earning £50,000 or less must wait until June to receive up to £2,500 a month”

However, many of those struggling with the impact  on their business will have to wait months to get any money and may potentially have to sign up for universal credit in the meantime, which involves a five-week wait for the first payment.

The taxable grant will be based on the average monthly profits of a self-employed person over three years, so people will need to have filed a tax return to be eligible and prove they have lost profit because of corona.

Speaking at the government’s daily press conference, Sunak said: “The government will pay self-employed people who have been adversely affected by the coronavirus a taxable grant worth 80% of their average monthly profits over the last three years, up to £2,500 a month.”

The grant is equivalent to the help offered to salaried workers, after Boris Johnson had said there would be parity.(sursa: ziarulromanesc.net, theguardian)