Ingrijorator! La fiecare 3 minute, un român pleaca din ROMANIA. Tinta: U.K si GERMANIA!

Anul 2017 a fost un an agitat, un an care a adus cel mai mare număr de emigranți din 2008 încoace. Potrivit datelor INS, în 2017 au plecat din țară 219.327 de români. Asta înseamnă aproximativ 600 de oameni pe zi, 24 pe oră.

VEZI LA SFARSITUL ARTICOLULUI, RAPORTUL INCREDIBIL CU NUMARUL DE OAMENI, SI TARILE!

Cei mai mulți (peste 17%) sunt din grupa de vârstă 25-29 de ani, iar al doilea val ca dimensiune (14.5%) face parte din grupa de vârstă 20-24 de ani, transmite www.gazetaromaneasca.de, preluat de Romanian Global News.

Eurostat estimează că aproximativ 3 milioane de români și-au părăsit țara după anul 1990, ONU susține că ar fi vorba despre 3,7 milioane, iar rapoartele Băncii Mondiale estimează că ar fi vorba despre 3-5 milioane de români emigranți.

Acest fapt plasează România pe locul al șaselea în clasamentul principalelor surse de migranți la nivelul UE, în termeni absoluți, și respectiv pe primul loc în termeni relativi (ca pondere a migranților în populația totală), potrivit raportului Orașe Magnet – Migrație și Magnetism în România, citat de edupedu.ro.

Raportul citat, care a agregat valorile de migrație din anii 2010-2016, notează că „zilnic, aproximativ 500 de locuitori de mută din România în altă țară, ceea ce face din migrația externă una dintre principalele provocări pentru factorii de decizie.” Specialiștii scriu și despre tiparele care s-au creat în interiorul județelor de la noi, corelate cu migrația spre o anumită țară. Cu alte cuvinte, spune-mi din ce județ ești, ca să-ți spun unde o să pleci. De exemplu: emigranții din estul României se îndreaptă îndeosebi spre Italia, iar cei din centru și sud preferă Spania.

Grecia este o destinație predilectă pentru locuitorii din sudul României, în timp ce Germania și Ungaria sunt preferate de cetățenii români din vestul țării, zonă locuită în mod tradițional de comunități de maghiari, sași și șvabi.

Cei mai mulți emigrau, la momentul prelucrării datelor (2016), spre Italia (47%), apoi spre Spania, Germania și abia pe locul al patrulea Marea Britanie (6%), mai arată raportul.Românii au devenit a doua minoritate în Marea Britanie. Regatul Unit, destinaţie favorită pentru cei care aleg să emigreze

Biroul Naţional de Statistică din Marea Britanie anunţă că numărul de români care trăiesc în această ţară a crescut cu 25% în 2017, faţă de anul precedent, ajungând la 411.000 de persoane. Astfel, persoanele cu naţionalitate română au devenit a doua cea mai comună populaţie non-britanică din Marea Britanie, scrie BBC.

La 1 ianuarie 2014 toate televiziunile britanice pândeau aeroporturile Heathrow şi Luton din Londra în aşteptarea “invaziei”. Marea Britanie nu mai putuse amâna regulile europene şi trebuise să accepte deschiderea pieţei muncii pentru români. Fusese, vreme de un an, o campanie furibundă în presa britanică împotriva românilor care se pregăteau să invadeze Regatul, după deschiderea pieţei muncii. Când o cursă Bucureşti – Londra a ajuns la destinaţie, pe Luton, din avion a coborât un singur român, ajuns celebru şi mort, între timp.

Victor Spirescu era atunci întâmpinat de jurnalişti şi s-a întreţinut cu deputaul laburist Keith Vaz, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Interne din Camera Comunelor. De atunci au trecut ani, interesul presei britanice faţă de subiect a scăzut, dar datele statistice arată că temerea nu era chiar nejustificată.Din populaţia de aproximativ 65 de milioane de  locuitori, 6,2 milioane nu erau de naţionalitate britanică. Numărul persoanelor care locuiesc în Marea Britanie, însă care nu s-au născut acolo, a crescut cu  3% din 2016.Naţionalitatea poloneză rămâne cea mai numeroasă naţionalitate non-britanică, cu un număr estimat de 1 milion de polonezi care locuiesc în Regatul Unit. După naţionalitatea română, următoarea clasată este cea irlandeză, cu aproximativ 350.00 de irlandezi care locuiesc în Marea Britanie.

Angajat printre străini, patron acasă. Este visul multor români, iar unii chiar reuşesc să-l atingă

Cu experienţa şi banii strâşi peste hotare, tot mai mulţi români se întorc acasă şi încep o afacere. Unii aleg calea mai grea şi o fac cu fonduri proprii, ori credit la bancă. Alţii au la dispoziţie fonduri nerambursabile oferite de stat. 149 de români din străinătate s-au înscris deja într-un astfel de program, din care se pot alege cu 40.000 de euro pentru a-şi porni afacerea. În zgomot de strung, angajaţii halei de producţie folosesc tehnologie de ultimă oră pentru a face piese pe comandă. Afacerea a împlinit doi ani, iar propietarul a muncit mai bine de un deceniu în străinătate pentru a aduna banii necesari. În Statele Unite, apoi în Grecia.JENICĂ CONSTANTIN, deţinătorul afacerii: M-am întors în ţară şi mi-am cumpărat cu bani proprii şi cu ajutorul băncilor, m-am încărcat o leacă, două maşini unelte şi apoi am mai închiriat încă una sperând să reuşesc să fac producţie. A luat un credit de 150.000 de euro, iar tot profitul se duce deocamdată pe rate. Însă e hotărât să continue. E ajutat de prieteni vechi, dar şi de angajaţi noi.

MAXIM NECHIFOR, inginer mecanic: Când am auzit de ideea lui, mi s-a părut extrardinară, am zis bine ar fi să fie câţi mai mulţi oameni ca el.

DANIEL CÂMPEANU, angajat: Ajută şi economia ţării, una pe prim plan, ne ajută şi pe noi, ne oferă un loc de muncă tinerilor studenţi.El se numără printre cei care s-au întors în ţară şi au devenit afacerişti fără ajutor de la stat. Există însă şi români care au revenit acasă, cu ajutorul fondurilor nerambursabile.

Este şi cazul lui Marian Popa, un tânăr care a lucrat ca peisagist în Marea Britanie, până a auzit că poate obţine 40 de mii de euro, prin programe precum Diaspora ReStart sau Români Acasă.MARIAN POPA, peisagist: Tatăl meu, dorind foarte mult să vin acasă, a căutat anumiţi afluenţi în povestea asta şi mi-a prezentat ideea.Marian crede că experienţa din Marea Britanie îl va ajuta să aibă succes şi în ţară.MARIAN POPA, peisagist: Se dezvoltă pe lângă Braşov cartiere noi de case, unde va fi nevoie, iar se vede că salariile cresc, cresc de la an la an şi lumea depune, depune, vrea să aibă fiecare colţul lui de rai.

149 de români au aplicat la astfel de programe. Daniel Darie a lucrat în Marea Britanie ca inginer de proiect, dar vrea să revină în Braşov pentru a face bere artizanală. Se antrenează deja acasă.

DANIEL DARIE, antreprenor: Ideea aceasta de afacere cu berea artizanală cred că mă va ajuta, după cum am spus şi înainte, să trec de la o carieră de succes la a face ceva semnificativ, atât pentru mine, pentru familia mea, dar cred că şi pentru comunitatea din Braşov.Antreprenorii care primesc fonduri neramburabile trebuie să aibă la pornirea afacerii cel puţin doi angajaţi.

Ultimup raport privind emigrarile.

5 thoughts on “Ingrijorator! La fiecare 3 minute, un român pleaca din ROMANIA. Tinta: U.K si GERMANIA!

  1. Pingback: vip lotto Thailand

Comments are closed.