vivacredit.ro

Invenția românului care face înconjurul lumii: Pensionarul arădean care a inventat mașină care merge cu apă!

vivacredit.ro
vivacredit.ro

Un arădean a inventat mașina care merge cu apă

Cu piese luate de la un fier de călcat şi o maşină de spălat, dar ajutat de calcule matematice şi formule chimice , un arădean a dat viaţă visului oricărui şofer- maşina care merge cu apă.

vivacredit.ro

Daca consideri ca aceste valori, trebuie cunoscute de toata lumea, distribuie si tu articolul, pentru ca Iubim Romania !

Investiţia nu e mai mare de 250 de euro, însă economia este una considerabilă. Maşina are un consum de carburanţi la jumătate faţă de un autoturism care utilizează carburanţi şi pe deasupra este şi ecologică

Investiţia nu e mai mare de 250 de euro, însă economia este una considerabilă. Maşina are un consum de carburanţi la jumătate faţă de un autoturism care utilizează carburanţi şi pe deasupra este şi ecologică.

Ioan Sidor a ieşit la pensie din cercetare. Omul are 8 invenţii brevetate dar stă la bloc şi conduce o maşină veche de 30 de ani. De ceva vreme încearcă să găsească soluţia unei economii de carburanţi. Nu i-a luat mai mult de o lună să facă toate calculele necesare. Acum maşina sa foloseşte doar 60 la sută motorină. Restul este apă.

Si nu e singurul roman care a reusit asta!Undeva in Bacau, traieste omul a inventat masina care, cu trei litri de apa, merge aproximativ 5000 de kilometri.

Motorul care promite consum mic si eficienta maxima a fpst creat de un inginer in varsta de 50 de ani din Bacau. Barbatul explica mecanismul: un generator de ioni care separa hidrogenul de oxigen, un dispozitiv care, daca ar fi atasat motoarelor ca cel de sub capote masinii tale, ar inlocui pur si simplu alimentarea cu benzina sau motorina.

Daca te tenteaza sa montezi un astfel de dispozitiv pe masina ta si crezi ca nu ti l-ai putea permite, mai gandeste-te. Creatorul sau spune ca nu te va costa mai mult de 200-300 de lei.

Investiţia nu e mai mare de 250 de euro, însă economia este una considerabilă. Maşina are un consum de carburanţi la jumătate faţă de un autoturism care utilizează carburanţi şi pe deasupra este şi ecologică

Inginerul spune ca s-a brevetat inventia in 1985, iar aceasta este in procedura de omologare la Institutul de Motoare termice din Graz, Austria. In momentul in care va obtine omologarea, bacauanul vrea sa infiinteze in localitatea sa o fabrica de productie in serie a acestui dispozitiv

Daca crezi ca sunt doar basme, iti spun ca inginerul nostru face mare economie la carburant. Foloseste acest dispozitiv pe masina si functioneaza doar cu apa, suc sau…urina.

Practic, orice lichid care contine hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul este ecologic pentru ca arde hidrogenul si elibereaza oxigen in atmosfera, a mai spus inventatorul care si-a testat masina la Registrul Auto Roman, iar emisia de noxe a fost zero.

Bacauanul crede ca daca va deschide fabrica pentru a produce in serie acest dispozitiv, ar pune pe butuci afacerea benzinarilor. Este si motivul pentru care nu crede ca va gasi sprijin din partea factorilor de decizie pentru a deschide aceasta fabrica.

Daca nu va gasi nici investitor, va face tot ce este posibil sa se dezvolte pe cont propriu. Modelul propus de roman nu este singurul de acest fel. In urma cu aproape trei ani, o companie germana a prezentat la Targul Auto de la Geneva o masina care merge cu apa de mare. Masina, aflata in teste, are un motor electric care produce nu mai putin de 920 de cai putere. Vehiculul atinge suta de kilometri in doar 2,8 secunde si poate rula cu o viteza de 350 de kilometri pe ora.

Investiţia nu e mai mare de 250 de euro, însă economia este una considerabilă. Maşina are un consum de carburanţi la jumătate faţă de un autoturism care utilizează carburanţi şi pe deasupra este şi ecologică

Gheorghe Bordeianu (50 ani) este inginer TCM si a lucrat 20 de ani in fabrica de avioane din Bacau. A pierdut deja numarul inventiilor brevetate pentru ca nu are bani sa plateasca taxa de intretinere la OSIM pentru fiecare dintre ele. Crede ca sunt peste 100, majoritatea in domeniul masinilor unelte si a motoarelor.

Cea mai draga dintre descoperiri ii este generatorul de ioni care separa hidrogenul de oxigen, un dispozitiv care, atasat motoarelor clasice, inlocuieste alimentarea cu benzina sau motorina. Ambitia inginerului bacauan este acum sa-si construiasca propria fabrica de producere a dispozitivului revolutionar.

”Brevetul l-am obtinut in 1985, iar invetia este acum in curs de omologare la Institutul de Motoare termice din Graz- Austria. Omologarea are trei etape, iar eu ma aflu acum la ultima dintre ele. Imediat cum o obtin vreau sa infiintez in Bacau o fabrica de productie in serie a dispozitivului”, ne-a explicat Gheorghe Bordeianu.

Inginerul bacauan este convins de faptul ca nu va gasi o persoana dispusa sa investeasca in constructia acestei fabrici, dar ca o va face pe cont propriu.

Masina ecologica

Inventia lui Gheorghe Bordeianu nu a ramas doar pe hartie. Bacauanul si-a pus in practica inventia si merge de ani de zile numai cu masini pe care le alimenteaza doar cu apa sau, la nevoie, chiar cu suc si urina.

”Orice lichid care contine hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul functioneaza cu otet si cola, chiar si cu urina. Este ecologic pentru ca arde hidrogenul si elibereaza in aer oxigenul”, ne-a mai spus inventatorul. Gheorghe Bordeianu si-a testat masina la RAR, iar rezultatele la emisia de noxe sunt zero.

Cu trei litri de lichid merge doua luni

Masina lui Gheorghe Bordeianu, un Cielo cumparat la mana a adoua din Spania, nu ramane in pana de combustibil decat o data la 60 de zile. ”Orice lichid s-ar pune in motor, cu trei litri se poate merge si 5.000 de kilometri. Masina pe care am montat dispozitivul consuma inainte 10 litri de benzina la suta de kilometri”, a mai explicat Bordeianu.

One thought on “Invenția românului care face înconjurul lumii: Pensionarul arădean care a inventat mașină care merge cu apă!”

Comments are closed.