Vești proaste pentru românii din Anglia, ori pentru cei care vor să meargă în Marea Britanie la inceput de an! Se incepe filtrarea celor din afara regatului, implicir romani, in functie de calificarea in munca, scoring si venit anual!
Cei calificati, si care vor fi considerati de catre englezi, ca vor face fata cerintelor, vor avea insa de trecut cativa pasi pentru a isi asigura continuarea convietuirii in regat.
Veste nu tocmai buna, cu cateva zile inainte de Brexit pentru romanii din regat. Britanicii opresc libera circulatie, iar intrarea in regat se va face numai pe baza de punctaj. Ce inseamna asta?
„Principala recomandare este ca Marea Britanie să fie mai deschisă acceptării angajaţilor calificaţi din întreaga lume şi să limiteze accesul imigranţilor necalificaţi.Angajaţii calificaţi aduc beneficii clare economiei britanice şi trebuie încurajaţi activ”a declarat Alan Manning, preşedintele Comisiei Consultative privind Migraţia.
Conditiile scoringurilor individuale a acumularii punctelor.
Marea Britanie va opri libera circulaţie a cetăţenilor Uniunii Europene după Brexit şi va introduce un sistem de imigraţie pe bază de puncte, confom unui plan elaborat de ministrul de Interne, Priti Patel, afirmă surse citate de agenţia Reuters, citat de MEDIAFAX.
„În calitate de secretar de Interne în acest moment definitoriu din istoria țării noastre, am o responsabilitate deosebită când vine vorba de a prelua controlul.”
„Trebuie să punem capăt liberei circulații a oamenilor o dată pentru totdeauna.”
Priti Patel va anunţa că, în contextul Brexit, are misiunea de a „opri libera circulaţie a persoanelor” si implicti a cetatenilor romani, care sunt cea de-a 2 a cea mai mare comunitate din regat, şi de a „introduce un sistem de imigraţie pe bază de puncte asemănător cu modelul australian”, „un sistem care să funcţioneze în interesul Marii Britanii”, prin atragerea „celor mai inteligenţi”, a „oamenilor de ştiinţă”, a „academicienilor”, au declarat sursele citate.
Oficialii britanici au misiunea de a „opri libera circulaţie a persoanelor” si implicti a cetatenilor romani, care sunt cea de-a 2 a cea mai mare comunitate din regat, şi de a „introduce un sistem de imigraţie pe bază de puncte asemănător cu modelul australian”.
Sistemul australian de imigrație a fost conceput pentru a permite admiterea imigranților pe care guvernul îi consideră capabili să contribuie la economie și care vor completa deficiențele de competențe.
Pe ce se bazeaza sistemul de puncte, si ce elemente stau la baza scoringului
Vizele pentru lucrători calificați sunt disponibile pentru oameni dacă obțin suficiente puncte într-un număr de categorii, 60 fiind „numărul magic”.
Una dintre categoriile cheie este vârsta, toți candidații trebuie să fie sub 50 de ani.Solicitanții mai tineri primesc automat 30 de puncte, în timp ce cei care se apropie de 50 de ani primesc zero, ceea ce face mult mai greu să fie acceptați.
O altă categorie cheie este capacitatea de a citi și scrie în limba engleză la un nivel satisfăcător. Multe puncte sunt acordate persoanelor care sunt „deosebit de competente”, și chiar mai mult celor considerați „superiori”.
Apoi există calificări și istoric de angajare într-o meserie calificată. De aici oamenii trebuie să obțină majoritatea punctelor lor.
De exemplu, cinci ani de muncă calificată în afara Australiei valorează 10 puncte, iar o calificare de doctorat, maximum de nivel educațional, primește 20 de puncte.
Experții de la Migration Watch au avertizat că există puține dovezi că schema australiană a redus imigrația sau îngrijorarea publică asupra nivelului imigrației.„Marea Britanie a avut un sistem bazat pe puncte aproape zece ani și nu a funcționat.”
Imigraţia a fost unul dintre principalele motive pentru care majoritatea britanicilor a votat anul trecut să iasă din Uniunea Europeană, iar premierul Theresa May a promis că va impune restricţii, scrie Bloomberg.
Acest sentiment nu este împărtăşit, însă, de toată lumea. Premierul scoţian Nicola Sturgeon pledează pentru rămânerea Marii Britanii în Zona Economică Europeană, care asigură libera circulaţie a persoanelor.
La rândul său, primarul Londrei, Sadiq Khan, a spus că vrea o politică a imigraţiei adaptată pentru capitală, pentru a evita lipsa forţei de muncă specializate în unele domenii.
Vești proaste pentru românii din Anglia, ori pentru cei care vor să meargă în Marea Britanie la inceput de an! Se incepe filtrarea celor din afara regatului, implicir romani, in functie de calificarea in munca, scoring si venit anual!
Cei calificati, si care vor fi considerati de catre englezi, ca vor face fata cerintelor, vor avea insa de trecut cativa pasi pentru a isi asigura continuarea convietuirii in regat.
Alan Manning, preşedintele Comisiei Consultative privind Migraţia, a anunțat că țara sa trebuie să limiteze numai la acceptarea imigranţilor calificaţi după Brexit.Astfel se doreste filtrarea printre altii si a romanilor, si crearea unei clase muncitoare care sa suplineasca toate cerintele pietei muncii din regat! Stim cu totii faptul ca englezii sunt considerati lenesi, si nu foarte saritori pentru muncile cotidiene. Asta o arata si toate marketurile ( dam exemplul TESCO unde majoritatea angajatilor sunt indieni, romani si polonezi), sau spalatoriile si multe alte joburi pe care acestia le „considera de jos”.
Va fii introdusa o taxa: Taxa care se vrea a fii plătită este de 56 de lire, adică 346 de lei pentru adulţi şi jumătate pentru copii.Nu este o suma mare, insa depinde de alte conditii, ce trebuie indeplinite.
1.Marea Britanie, e OFICIAL: Pentru a obţine viza de lucru valabilă cinci ani, ROMANII vor trebuie sa fie plătiţi cu cel puţin 30.000 de lire sterline pe an.
2.Contractul de muncă şi declaraţiile ipotecare ori contractele de închiriere vor fi luate in considerare ca fiind suficiente pentru demonstrarea calitatii migrantului. Facturile la utilităţi, biletele de călătorie şi prescripţiile medicale ar putea fi, de asemenea, luate în considerare.
3.Este pusa in functiune o aplicatie de mobil si online, pentru cererea rezidentei si a pre-zidentei.
„Cetăţenii UE şi membri familiilor lor, care au fost rezidenţi ai Marii Britanii pentru cinci ani sau mai mult vor fi eligibili pentru „statut de rezident”, transmit autorităţile britanice.
În caz contrar, aceştia vor primi „statut de pre-rezident”, care le va permite să stea în Marea Britanie pentru cinci ani, moment după care aceştia vor primi statutul de rezident. Ambele variante permit acces la servicii medicale şi alte beneficii.
„Principala recomandare este ca Marea Britanie să fie mai deschisă acceptării angajaţilor calificaţi din întreaga lume şi să limiteze accesul imigranţilor necalificaţi.Angajaţii calificaţi aduc beneficii clare economiei britanice şi trebuie încurajaţi activ”a declarat Alan Manning, preşedintele Comisiei Consultative privind Migraţia.
Totusi, ce a fost agreat si care au fost punctele ce au fost „bolduite” ?
1.Garanția că nu va exista „o frontieră fermă” între Irlanda de Nord și Republica Irlanda, menținându-se integritatea constituțională și economică a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
2.Cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie și viceversa li se va proteja dreptul să trăiască, să muncească și să studieze în continuare în acea țară.
Aşa cum se arată în planul de reglementare pentru cetăţenii UE pe care l-a făcut public guvernul britanic, autorităţile nu vor accepta fotografii, felicitări sau albume ca dovezi eligibile prin care cetăţenii să demonstreze de cât timp se află în Marea Britanie.Contractul de muncă şi declaraţiile ipotecare ori contractele de închiriere sunt suficiente. Facturile la utilităţi, biletele de călătorie şi prescripţiile medicale ar putea fi, de asemenea, luate în considerare.
O alta intrebare este daca ramane in picioare sistemul prin care daca ai muncit in Marea Britanie, te intrebi daca poti sa iti recuperezi impozitul platit, usor si fara riscuri? Ei bine, se pare ca ramane inca in valabila, cel putin pentur moment.
Mai mult, e bine sa stii ca depunerea unei declaratii fiscale la biroul din Marea Britanie si obtinerea returnarii de taxe nu are nicio legatura si nici nu influenteaza in vreun fel situatia ta fiscala din Romania.
Daca lucrezi sau ai lucrat in Marea Britanie, poti obtine o returnare a impozitului pe salariu, impozit platit in plus catre stat (chiar si 100%). Sumele recuperate pot ajunge la cateva sute de lire sterline, si de aceea merita sa incerci sa obtii acesti bani.
O alta idee, este calatoria fara VIZA, insa cu nevoia permiselor de munca!
Călătoria fără viză nu este o idee nouă – turişti australieni şi americani pot, de exemplu, să vină în Regatul Unit pe o perioadă de şase luni fără viză. În ceea ce-i priveşte există măsuri care-i descurajează să stea mai mult de şase luni şi să muncească ilegal. Ele le limitează capacitatea de închiria o locuinţă şi de a deschide un cont bancar. Însă ei au nevoie de o ofertă de loc de muncă de la un angajator britanic, să respecte criterii cu privire la limbă şi alte criterii, pentru a obţine un permis de muncă şi să stea mai mult.
”Ideea este că un sistem de permise de muncă pentru muncitori din UE va conduce, la un moment dat, la o scădere masivă a migraţiei nete din UE, pe măsură ce muncitorii cu salarii mici (80% din aflux) sunt eliminaţi”, a declarat Lodrul Green of Deddington, preşedintele Migration Watch UK. Această ”reducere ar putea, după calculele noastre, să fie de aproximativ 100.000 (de oameni) pe an”, a apreciat el.
One thought on “Lovitura pentru romanii din Marea Britanie, la inceput de an.Britanicii incep sa trieze romanii, in functie de calificare, scoring si venit.”
Comments are closed.