Lucreția, nu poate fi repatriată din Franta: Soferița româncă de TIR care si-a pierdut viata într-un accident în Franța la 15 min dupa ce schimbase cu sotul: „Se pare că cei de la firma s-au răzgândit”

Lucreția Rus, tânăra șoferiță româncă de TIR și mamă a trei copii, care s-a stins într-un cumplit accident în Franța, nu poate fi repatriată din cauza costurilor uriașe. Familia româncei a anunțat că firma la care Lucreția și soțul ei lucrau ‘s-a răzgândit’.

Lucreția, tânăra șoferiță din comuna Rebra (Bistrița-Năsăud), s-a stins din viață pe 16 martie 2020, într-un cumplit accident produs pe autostrada A36 din Franța, în zona orașului Mulhouse.

Soțul Lucreției, Marius, a supraviețuit accidentului și se află internat într-un spital din Franța, iar potrivit unor surse, viața nu îi este pusă în pericol.

Lucreția, șoferița româncă de TIR care si-a pierdut viata într-un accident în Franța la 15 min dupa ce schimbase cu sotul, nu poate fi repatriată: ‘Se pare că cei de la firma s-au răzgândit’

O prietenă a Lucreției a postat, noaptea trecută, pe Facebook, o rugăminte a familiei din Rebra, după ce firma la care românca lucra i-ar fi anunțat pe oameni că se va ocupa de repatriere, iar apoi s-a răzgândit.

„Fac acestă postare la rugămintea familiei Lucretiei Rus! Doamna din imagine este Măriuța Scurtu (mama Lucreției), copiii au rămas în grijă dumneaei.

Dacă până acum, firma la care munceau cei doi spunea că se vor ocupa de repatrierea Lucreției, ei bine..se pare că s-au răzgândit! Familia își dorește să aducă în țară corpul neînsuflețit al Lucreției și au nevoie de ajutorul nostru.

Suntem în Postul Paștelui, vă rog haideți să ajutăm cu toții fiecare cu cât poate pentru ca Lucreția să poată să fie repatriată. Familia are nevoie de 10 mii de euro pentru repatrierea trupului neînsuflețit al Lucreției”, a scris Ancuța Florica Gagea, într-un grup de dedicat șoferilor români profesioniști. (sursa: antena3.ro)

Lucreția, șoferiţa româncă de TIR în Franţa, s-a stins din viata la 15 minute după ce se schimbase la volan cu soţul ei

Lucreția, șoferița de TIR care s-a stins din viață în urma unui accident teribil, s-a stins din viata la 15 minute după ce se schimbase la volan cu soțul ei.

Lucreția, șoferița româncă de TIR care si-a pierdut viata într-un accident în Franța la 15 min dupa ce schimbase cu sotul, nu poate fi repatriată: ‘Se pare că cei de la firma s-au răzgândit’

TIR-ul lor a fost făcut praf în Franța, într-un teribil accident care a lăsat trei copilași din Bistrița orfani de mamă.

Lucreția, mama a trei copii, lucra în echipaj cu soțul ei, care era la volan în momentul accidentului. Marius o schimbase pe Lucreția cu doar 15 minute înainte de tragedie.

„Lucrau amândoi în echipaj pe camionul respectiv. Erau în regulă, din punct de vedere legal, aveau atestatele, totul în regulă”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul general al Filadelfia, Nelu Sighiartău.

„Erau Marius și Lucreția și încă două camioane de-ale noastre. Cu vreo 15 – 20 de minute înainte de accident, au oprit la un PECO și au alimentat. Până acolo a condus Lucreția, iar de la Peco s-a urcat Marius la volan. Încă nu știm ce s-a întâmplat exact, dar din ce am vorbit cu reprezentanții poliției franceze și cu consulatul de la Strassburg, cel mai probabil acolo ar fi fost mai multe camioane oprite, din ceva motiv, și probabil Marius nu a văzut la timp avariile celui din fața sa. Altfel nu se explică. Dar doar aceste informații le avem momentan”, a mai explicat Nelu Sighiartău.

Colegii celor doi au asistat la tragedie

„A fost în comă, iar apoi, în timpul nopții a fost supus la două operații. Am reușit să luăm legătura cu el. E conștient. Merge spre bine. Deci el a scăpat, doar soția lui a murit”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro primarul comunei Rebra, Ștefan Danci.

Lucreția, șoferița româncă de TIR care si-a pierdut viata într-un accident în Franța la 15 min dupa ce schimbase cu sotul, nu poate fi repatriată: ‘Se pare că cei de la firma s-au răzgândit’

Marius și Lucreția aveau împreună trei copii. Cel mai mare are 13 ani, fiind elev în clasa a VII-a, iar cel mai mic are patru anișori.

„Vrem să activăm toate asigurările pe care le avem și să venim în spijinul acestei familii. E oricum un moment greu acum, cu toată pandemia de coronavirus, când totul cade. Dar vrem să-i ajutăm pe cei mai tare încercați, aflați în momente și mai grele.

Vrem să ne implicăm în repatrierea Lucreției și aducerea în țară a lui Marius, vrem să ne ocupăm de oficiile de înmormântare și chiar să alcătuim un pachet pentru a-i sprijini pe cei trei copilași. Am înțeles că acum copiii sunt la bunica din partea mamei. Vrem să îi ajutăm pe ei și familia. Am alcătuit deja o celulă de criză, cu cei de la HR, juridic și directorul de transport pentru a face toate cele necesare ca să-i aducem acasă și să ajutăm familia”, a concluzionat directorul general al Filadelfia, Nelu Sighiartău.(sursa:wowbiz.ro)

Pe aceasta ocazie, ne exprimam condoleante familiei, i-ar celorlalti din comunitatile de soferi de TIR le transmitem sa aiba grija la volan, pentru ca viata este cea mai importanta. Drumuri bune