Un tânăr care a furat girofarul unei maşini de poliţie este căutat în Marea Britanie. Un apel a fost lansat şi către populaţie, pentru a da informaţii despre hoţ, care a fost filmat.
Scena bizară a fost filmată de camerele de supraveghere din zona gării oraşului Sunderland din estul Marii Britanii.
În imagini, un tânăr care poartă o haină albastră merge purtând pe umărul drept girofarul unei maşini de patrulă a poliţiei. Hoţul chiar zâmbeşte în timp ce defilează cu „prada”.
Apelul poliţiei
Conform Poliţiei Transporturi din Sunderland, incidentul s-a consumat pe 26 decembrie, la 4 dimineaţa, însă, abia acum a fost făcut public, pentru că individul nu a fost identificat.
Poliţiştii au lansat şi un apel populaţiei, dând publicităţii şi capturi din videoul de pe camerele de supraveghere.
„Oricine recunoaşte acest bărbat sau care are informaţii despre incident, e rugat să contacteze Poliţia Transporturi„, se afirmă în anunţ.
Potrivit ziarului Evening Standard, maşina de poliţie lăsată fără girofar de tânăr era parcată chiar în faţa gării din Sunderland.
„The picture shows a man carrying the long blue emergency services lights.
Police are hoping the man in the CCTV images may have information that could help their investigation.
They have urged anyone who recognises the man or knows more about the incident to contact them.
Anyone who recognises the man, or who has more information about the incident, is asked to contact BTP by texting 61016 or calling 0800 40 50 40, quoting reference number 266 of 27/12/18. Alternatively you can call Crimestoppers anonymously on 0800 555 111.”
Citeste si:
Ultima ora!Marea Britanie a anunțat astazi ZIUA în care iese DEFINITIV din Uniunea Europeană
Premierul britanic Theresa May a anunțat din nou că Articolul 50 – care prevede că „orice stat membru poate decide să se retragă din Uniune, în conformitate cu regulile sale constituţionale” – nu mai are cum să fie prelungit și chiar a avansat data la care se va produce, practic, Brexitul.
Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pe 29 martie, a reiterat miercuri premierul britanic Theresa May, eliminând orice posibilitate ca Articolul 50 să fie prelungit, relatează site-ul cotidianului The New York Times.
The Telegraph a relatat, la rândul lui, că oficialii britanici şi europeni discută despre posibilitatea extinderii articolului 50 pe fondul temerilor că acordul de Brexit nu va fi finalizat până la data de 29 martie.
Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, a declarat de asemenea că Marea Britanie intenţionează să părăsească Uniunea Europeană la 29 martie.
Deputaţii britanici se vor pronunţa pe 15 ianuarie asupra acordului de Brexit negociat între Londra şi Uniunea Europeană.Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona din 2009 prevede că „orice stat membru poate decide să se retragă din Uniune, în conformitate cu regulile sale constituţionale”.
Sistemul prevede că muncitorii calificaţi din Uniunea Europeană trebuie să fie plătiţi cu cel puţin 30.000 de lire sterline pe an pentru a obţine viza de lucru valabilă cinci ani.Sistemul prevede că muncitorii calificaţi din Uniunea Europeană trebuie să fie plătiţi cu cel puţin 30.000 de lire sterline pe an pentru a obţine viza de lucru valabilă cinci ani.
În plus, potrivit textului, statul care vrea să se retragă trebuie să informeze Consiliul European de intențiile sale.
Ulterior, UE trebuie să negocieze un acord cu statul care pleacă, prin care să stabilească „modalităţile retragerii sale, care să ţină cont cadrul relaţiei sale viitoare cu Uniunea”.
În cazul în care nu se ajunge la niciun acord, tratatele UE vor înceta să se aplice ţării care pleacă la doi ani după ce statul respectiv îşi notifică intenţia de a părăsi blocul, mai puţin în cazul în care statele membre UE decid în mod unanim să prelungească acest termen-limită.
Guvernul britanic şi-a prezentat luni „cartea albă“ cu privire la sistemul de imigrare pe care intenţionează să-l aplice după oficializarea ieşirii din Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.
Ministrul de Interne Sajid Javid a afirmat că noul sistem, care va pune capăt liberei circulaţii a cetăţenilor europeni în Regatul Unit, răspunde dorinţei britanicilor de a „prelua controlul asupra frontierelor“.