Marea Britanie nu mai ridica restrictiile,incepand cu 21 iunie si cum ii afecteaza decizia pe romanii din regat.Guvernul a anuntat continuarea restrictiilor pana in Iulie.

Ziua Libertății va fi întârziată încă patru săptămâni, până la 19 iulie. Premierul britanic Boris Johnson se pregătește să anunțe luni, 14 iunie, o întârziere de patru săptămâni la foaia de parcurs a renunțării la restricții, la o conferință de presă, în timp ce varianta indiană a COVID – sau Delta – se răspândește rapid în toată țara.

Marea Britanie nu mai ridica restrictiile,incepand cu 21 iunie si cum ii afecteaza decizia pe romanii din regat.Guvernul a anuntat continuarea restrictiilor pana in Iulie.

Etapa finală de ridicare a restricțiilor în Anglia urmează să fie amânată până la 19 iulie, a declarat premierul britanic Boris Johnson.Limita numărului de invitați la nunți va fi însă eliminată, dar localurile vor trebui să respecte în continuare alte reguli.

Boris Johnson a spus că va avea loc o revizuire după două săptămâni și este „încrezător” că întârzierea nu va trebui să fie mai mare de patru săptămâni, potrivit BBC.

„Vom monitoriza situația în fiecare zi și dacă, după două săptămâni ajungem la concluzia că riscul s-a diminuat, atunci ne rezervăm posibilitatea de a trece la pasul patru și la redeschiderea completă, mai devreme”, a spus Johnson într-o conferință de presă în Downing Street.

Marea Britanie nu mai ridica restrictiile,incepand cu 21 iunie si cum ii afecteaza decizia pe romanii din regat.Guvernul a anuntat continuarea restrictiilor pana in Iulie.

„Într-o anumită etapă, va trebui să învățăm să trăim cu virusul și să îl gestionăm cât mai bine”, a mai spus premierul.Acest lucru înseamnă că majoritatea restricțiilor rămase vor continua și după 21 iunie, când trebuiau ridicate.

Se așteaptă, totuși, ca situația să fie revizuită din nou peste două săptămâni, dacă numărul spitalizărilor rămâne scăzut, potrivit Daily Mail.

Profesorul Peter Openshaw, membru al grupului consultativ Nervtag al guvernului, a declarat că apariția acestei variante a bolii este „un regres dezamăgitor”. Se pare că tulpina indiană care este dominantă acum în Marea Britanie este cu aproximativ 60% mai transmisibil decât tulpina Kent – sau Alpha.

În conformitate cu foaia de parcurs a premierului, 21 iunie trebuia să fie ziua în care toate restricțiile de distanțare socială urmau să fie ridicate.

Marea Britanie nu mai ridica restrictiile,incepand cu 21 iunie si cum ii afecteaza decizia pe romanii din regat.Guvernul a anuntat continuarea restrictiilor pana in Iulie.Marea Britanie nu mai ridica restrictiile,incepand cu 21 iunie si cum ii afecteaza decizia pe romanii din regat.Guvernul a anuntat continuarea restrictiilor pana in Iulie.

Johnson a spus că a continua cu eliminarea restricțiilor pe 21 iunie ar însemna „o posibilitate reală” ca virusul să învingă vaccinurile și să conducă la alte mii de decese care altfel ar fi putut fi evitate.

Deși numărul de invitați la nunți și treziri nu va mai fi limitat la 30, alte restricții cu privire la aceste evenimente vor rămâne.

Locurile vor trebui să respecte distanțarea socială, iar gazdele vor trebui să facă o evaluare a riscurilor.Serviciul de masă va fi necesar – cu șase persoane pe masă – și nu vor fi permise ringuri de dans în interior.Un ring de dans afară nu ar fi recomandat, dar restricțiile legale se vor aplica numai celor care dansează în interior.

Sfatul pentru a lucra de acasă acolo unde este posibil va rămâne, de asemenea.(sursa:ziarulromanesc.net)