Marea Britanie: Romanii sunt mult mai calificati, si lucreaza mai mult ca britanicii insa sunt platiti mai prost decat acestia! Ce poti face?

Aproximativ 61% dintre romanii si bulgarii din Marea Britanie lucreaza peste 40 de ore pe saptamana si sunt platiti mai putin decat britanicii, potrivit datelor Biroului National de Statistica.Acestea arata ca este o tendinta generala in cazul muncitorilor proveniti din alte state membre ale Uniunii, relateaza BBC.

Construction operative or labourer (muncitor necalificat)

Guvernul britanic intentioneaza sa schimbe modul in care migratia este administrata, dupa iesirea Marii Britanii din UE.Executivul de la Londra nu a decis ce model sa adopte dupa renuntarea la regula liberei circulatii in UE, dar a promis ca cei inteligenti si performanti vor fi in continuare atrasi in Marea Britanie.

Potrivit unui raport al biroului de statistica, in Marea Britanie, 3,4 milioane de lucratori, reprezentand 11% din total, sunt de nationalitate straina, potrivit datelor aferente anului 2016.Dintre acestia, 2,2 milioane sunt din Uniunea Europeana (7%) si 1,2 milioane din afara UE (4%).

Aproximativ 61% dintre romanii si bulgarii din Marea Britanie lucreaza peste 40 de ore pe saptamana si sunt platiti mai putin decat britanicii

Datele statistice arata ca unul din sapte (14%) lucratori din sectoarele comertului angro si de retail, hoteluri si restaurante este migrant, iar 64% dintre acestia, respectiv peste jumatate de milion de oameni, sunt veniti din UE.

Lucratorii din UE constituie pana la 11% din angajatii industriei prelucratoare.In cazul sectorului financiar si de servicii pentru afaceri, unul din opt lucratori din straini, inclusiv 382.000 din UE.De asemenea, aproape 40% dintre lucratorii din afara Marii Britanii ocupa posturi pentru care sunt supracalificati, fata de o proportie de 15% in cazul britanicilor.

Aproximativ 61% dintre romanii si bulgarii din Marea Britanie lucreaza peste 40 de ore pe saptamana si sunt platiti mai putin decat britanicii

„Analiza de astazi arata impactul semnificativ avut de migratia internationala asupra pietei muncii. Este important in mod special in comertul angro si de retail, hospitalitate, administratie publica si sanatate, unde lucreaza circa 1,5 milioane de angajati din afara Marii Britanii”, a declarat Anna Bodey, din partea biroului de statistica.”Migrantii din estul Europei, Bulgaria, si Romania, este probabil sa lucreze mai multe ore si sa primeasca salarii mai mici comparativ cu alti lucratori, reflectand partial numarul lor in slujbe slab calificate”, a spus Bodey.

Marea Britanie 2019, noi proceduri pentru romani in vederea obtinerii permisului de munca in regat!

Comparativ cu o medie nationala a castigului de 11,3 lire pe ora, muncitorii proveniti din 14 state ale UE, intre care Germania, Italia si Franta, castiga mai mult (12,59 lire), in timp ce cei din Europa de Est sunt platiti cel mai putin, cu 8,33 lire pe ora.

Cea mai mare rata de ocupare a fost de 83%, in randul muncitorilor din opt state din Europa Centrala si de Est care au aderat la UE in 2004, precum si din Romania si Bulgaria, in timp ce rata de ocupare pentru lucratorii non-UE a fost de 62%.

Marea Britanie după divorţul de Uniunea Europeană? Românii şi ceilalţi cetăţeni UE adulţi trebuie să plătească pentru a munci in regat.Cat?

Biroul de statistica a explicat aceasta situatie prin faptul ca multe persoane venite din afara UE se afla in Marea Britanie la studii.Guvernul si-a stabilit ca obiectiv reducerea migratiei nete anuale, de la nivelul actual de 273.000 de persoane la sub 100.000.