Marea Britanie.Romanii,sclavii Amazon in regat!Șoferii forțați să livreze 200 de colete pe zi.

Daily Mirror informează în ediția sa electronică despre condițiile inumane impuse șoferilor care distribuie coletele comandate de clienți pe cea mai mare platforma de comerț electronic din lume: AMAZON. Nu peste mult timp va începe nebunia numită BLACK FRIDAY, iar șoferii sunt îngroziți.

Marea Britanie:Romanii sclavii Amazon in regat! Șoferii, forțați să livreze 200 de colete pe zi

Șoferii care distribuie coletele pentru AMAZON sunt presați de superiori să-și îndeplinească sarcinile care li se impun. Din acest motiv mănâncă pe fugă și nu au timp nici pentru a merge la toaletă. Conducătorii auto sunt obligați să livreze până la 200 de colete pe zi, câștigând mai puțin decât salariul minim pe economie.

Marea Britanie: Romanii sclavii Amazon in regat! Șoferii sunt forțați să livreze 200 de colete pe zi

Un reporter a petrecut o zi întreagă împreună cu un șofer în camioneta lui albă. El a experimentat împreună cu acesta presiunile intolerabile cu care acesta s-a confruntat. De multe ori este depășită deplasarea legală de maxim 11 ore. Aceștia își termină ziua de muncă morți de oboseală.

citeste si: Britanică in direct la BBC: Dacă pleacă romanii, cine ne mai servește cafeaua la COSTA?

Sunt atât de presați de timp încât nu-și permit nici să oprească pentru a mânca sau a merge la toaletă. Mănâncă pe fugă și urinează în sticle de plastic pe care le păstrează în furgonetele lor. Ei spun că deseori depășesc limitele de viteză pentru a ajunge la punctele de livrare. În programările făcute de superiori, nu sunt luate în considerare întârzierile. Acestea pot fi generate de polei, blocajele rutiere sau incidentele din trafic soldate cu închiderea drumurilor.

Marea Britanie: Romanii sclavii Amazon in regat! Șoferii sunt forțați să livreze 200 de colete pe zi

Mulți susțin că sunt angajați printr-un contract de muncă ce nu le acordă dreptul la concedii de boală. De aceea nu le sunt plătite zilele când sunt în concediu medical.

Nici colegii lor de la depozitele de ambalare ale firmei Amazon din Europa nu o duc mai bine. Aceștia în perioada sărbătorilor și de Black Friday dorm în picioare pe liniile de ambalare.

A fost declanșată o anchetă
Autoritățile au promis să investigheze mai multe cazuri, după ce șoferii le-au contactat și s-au plâns de condițiile inumane în care sunt forțați să lucreze. O firmă de avocatură se ocupă de caz. Unul dintre avocați a catalogat situația șoferilor ca fiind „îngrozitoare”.

Marea Britanie: Romanii sclavii Amazon in regat! Șoferii sunt forțați să livreze 200 de colete pe zi

Gigantul livrărilor online, face peste 8 miliarde de euro pe an numai în Marea Britanie. Nu angajează direct șoferi, ci folosește o armată de agenții. Aceste agenții recrutează conducători auto care lucrează prin intermediul unei aplicații Amazon și urmează un traseu de livrare stabilit de companie.

Cu toate acestea, mulți dintre cei care efectuează livrările tac, îngrijorați că și-ar putea pierde locul de muncă. Asta în condițiile în care știu că nu sunt îndeplinite standardele prevăzute în legislație. Ei pretind că lucrează între 12 – 14 ore în fiecare zi. Legislația stipulează că șoferii nu trebuie să conducă mai mult de 11 ore într-o zi lucrătoare.

Amazon se apără și spune că respectă toată legislația în țările în care operează. Faptele și declarațiile acestor sclavi moderni ai zilelor noastre, contrazic toate aceste declarații.