Marea Britanie:Guvernul britanic anunta tăierea beneficiilor,micșorarea salariilor și creșterea taxelor.

Pentru cei peste 600K de romani care traiesc si muncesc in regat, se anunta vremuri nu tocmai roz.Pe fondul crizei mondiale si a Brexit-ului, Marea Britanie se afla intr-un impas financiar, care din pacate necesita taieri, care ii afecteaza direc si pe romani.

Cancelarul britanic Rishi Sunak are în vedere înghețarea beneficiilor și a plății sectorului public pentru a combate costurile în creștere ale crizei cauzate de coronavirus.

Se spune, de asemenea, că domnul Sunak încearcă să-l convingă pe primul-ministru Boris Johnson să micșoreze veniturile pensionarilor.

Marea Britanie:Guvernul britanic anunta tăierea beneficiilor,micșorarea salariilor și creșterea taxelor.

De asemenea, se estimează că șomajul va crește la o valoare de peste patru milioane ca urmare a concedierii oamenilor din cauza pandemiei coronavirusului și a scăderii dramatice a PIB-ului.

Se spune că Rishi Sunak, cancelarul, a spus colegilor miniștri că este profund îngrijorat de daunele pe termen lung asupra finanțelor țării.

Guvernul a împrumutat un record de 127,9 miliarde de lire sterline între aprilie și iunie anul acesta pentru a ajuta la combaterea crizei.

Marea Britanie:Guvernul britanic anunta tăierea beneficiilor,micșorarea salariilor și creșterea taxelor.

Ca o modalitate de recuperare a miliarde de lire sterline în salvarea financiară, se crede că domnul Sunak a discutat despre eliminarea creșterilor legate de inflație atât la plățile de asistență socială, cât și la salariile din sectorul public.

Ministerul Finanțelor din Marea Britanie propune o creștere fără precedent a cinci taxe importante, anunță publicația The Telegraph, care susține că deocamdată premierul Boris Johnson rezistă cererii ministerului de a introduce mărirea impozitelor din acest an.

Creșterea taxelor este inevitabilă, potrivit surselor citate de The Telegraph, din cauza crizei economice provocate de pandemia de Covid-19. Încasările bugetare au scăzut dramatic într-un an în care Marea Britanie se confruntă atât cu pandemia, cât și cu efectele Brexit.

Planurile Ministerului Finanțelor prevăd creșterea a cinci taxe și impozite (pe proprietate, pe capital, accize) pentru a aduna 20 de miliarde de lire anual în plus față de actualul nivel.

Marea Britanie:Guvernul britanic anunta tăierea beneficiilor,micșorarea salariilor și creșterea taxelor.

Premierul Boris Johnson nu vrea însă să recurgă la acest instrument pentru echilibrarea bugetului, susținând că o creștere a fiscalității ar frâna revenirea economică.

Premierul a cerut ministerului să caute alte soluții, mai cu seamă tăierea cheltuielilor care nu sunt necesare, dar Trezoreria nu a găsit încă alternativa la creșterea de taxe.

Vestea vine pe măsură ce popularitatea politică a domnului Sunak continuă să crească, evaluările sondajelor publice din timpul pandemiei arătând că era mai popular decât colegii săi, inclusiv domnul Johnson.

Inițiativa sa „Eat Out to Help Out” pentru a ajuta la redresarea economică și a atrage atenția oamenilor în localuri și restaurante a fost considerată un mare succes.

Recent, el a depus eforturi pentru a-i întâlni pe așa-numiții parlamentari conservatori „Zidul Roșu” care și-au câștigat locurile în inima tradițională a muncii la alegerile generale din 2019.

Efortul domnului Sunak de a redeschide economia după blocarea națională a întâmpinat unele opoziții, în special din partea secretarului pentru sănătate Matt Hancock și consilierilor științifici guvernamentali, conduși de medicul șef Chris Whitty.

Marea Britanie:Guvernul britanic anunta tăierea beneficiilor,micșorarea salariilor și creșterea taxelor.

Se spune că Rishi Sunak este precaut cu privire la imaginea sa publică ca „Dishy Rishi” și este îngrijorat de faptul că, în timp ce el a distribuit banii contribuabililor pentru a ajuta la menținerea economiei pe linia de plutire și a câștigat o oarecare popularitate prin faptul că, de fapt, ar putea să-i crească reputația în timp -termen.

“Spitalele și școlile vor fi protejate, dar ceva trebuie dat undeva.”

Dacă șomajul se va ridica la cifra prevăzută de 4,5 milioane anul viitor, acest lucru va pune presiune asupra bugetului Departamentului pentru Muncă și Pensii de 176 miliarde de lire.(sursa:hwww.voxnews.ro)