Medicina naturii: Plantele pe care le mâncăm, seamănă cu organele pe care le vindecă.

„Lăsați mâncarea să vă fie medicament și medicamentele să vă fie mâncare!”, spunea Hipocrat, părintele Medicinei. O altă teorie veche spune că plantele au fost create de Dumnezeu, astfel încât să semene cu organele corpului omenesc şi să conţînă tot ceea ce au nevoie pentru o bună funcţionare. Și dacă ai auzit zicala „Ești ceea ce mănânci”, acum știi de ce.

Medicina naturii: Plantele pe care le mâncăm, seamănă cu organele pe care le vindecă.

Fiecărui organ al corpului îi corespunde un aliment care, nu numai că îi aduce beneficii, însă îi şi seamănă foarte mult. Privind cu atenție avantajele a mai multor alimente în ceea ce privește sănătatea, formă lor, precum și cea a organelor pe care le vindecă, se pare că multe produse alimentare și organe se aseamănă extrem de mult.

Cu alte cuvinte, natură ne oferă vindecare prin fructele și legumele pe care ni le pune la dispoziție, iar că indiciu, natură ni le oferă în formă sau culoarea organelor pe care acestea le vindecă. Coincidență sau nu, esențial este faptul că trebuie să profiți de acest aspect pentru a avea grijă de corpul și de sănătatea ta.

Medicina naturii: Plantele pe care le mâncăm, seamănă cu organele pe care le vindecă.

Șanțurile și pliurile nucilor se aseamănă creierului. Ele sunt chiar împărțite în 2 și reflectă emisfera dreapta și emisfera stânga a creierului uman. În afară de această asemănare, oamenii de știință au demonstrat că nucile pot fi benefice pentru acest organ, pentru că sunt bogate în omega 3, un acid gras esențial care stimulează funcționarea creierului.

Morcovii

Medicina naturii: Plantele pe care le mâncăm, seamănă cu organele pe care le vindecă.

Tăiați transversal un morcov și acesta va semăna cu ochiul. Morcovii sunt plini de vitamine și de antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul, care diminuează riscul degenerării mușchilor oculari și a maculei, principala cauza a pierderii vederii la persoanele în vârstă. Morcovii ajută la reducerea riscului de a dezvoltă cataractă. Totodată, aceste legume conțîn și vitamina A, esențială pentru păstrarea ochilor sănătoși.

Țelină

Medicina naturii: Plantele pe care le mâncăm, seamănă cu organele pe care le vindecă.

Tulpină lungă a telinei se aseamănă oaselor corpului uman. Este un aliment benefic pentru rezistență osoasă. Țelină este o sursă consistentă de siliciu, care face parte din structura moleculară care oferă oaselor forță. O altă coincidență: oasele conțîn 23% sodiu și țelină de asemenea. Dacă alimentația dumneavoastră nu conține sodiu, iar corpul dumneavoastră îl cere pentru menținerea unei sănătăți bune a oaselor, această legumă va poate ajută.

Roșiile

Dacă veți tăia o roșie în două, veți remarcă niște cămăruțe care seamănă cu structura unei inimi, cămăruțe că atriile și ventriculele. Roșia conține o substanță chimică, un antioxidant, numit licopen, ce reduce riscul bolilor cardiace și a mai multor forme de cancer. Datorită conținutului mare de potasiu și fier, roșia reprezintă un aliat puternic pentru a alungă bolile cardiace.

Avocado

Cu forma sa bombata si prezenta samburelui oval in centru, avocado se suprapune intr-un mod straniu cu silueta unei femei insarcinate. Medicii ginecologi recomanda consumul de avocado in timpul sarcinii, pentru ca acest fruct va ajuta pentru mentinerea unei mai bune sanatati a colului uterin. In plus, acest fruct este capabil sa combata dezechilibrele hormonale.

5 thoughts on “Medicina naturii: Plantele pe care le mâncăm, seamănă cu organele pe care le vindecă.

  1. Pingback: 2ml cartridge

Comments are closed.