Munții Carpați, vizibili din București. Fenomenul rar si fotografia spectaculoasă surprinsă din centrul Capitalei

Munții Carpati au fost vizibili, miercuri, 12 februarie, din Capitală. Imaginea impresionantă a fost surprinsă de fotograful Dan Mihai Bălănescu de la etajul unei clădiri înalte din Piața Universității, din București.

vivacredit.ro

Munții Carpați pot fi rareori văzuți din București datorită reflexiei luminii în anumite condiții atmosferice, în funcție de densitatea aerului. Condițiile care favorizează apariția acestui fenomen sunt, de asemenea, aerul rece și cerul senin.

Munții Carpați, vizibili din București. Fenomenul rar si fotografia spectaculoasă surprinsă din centrul Capitalei

„Aerul rece are o densitate mare, este un aer greu, si nu lasă pulberile de la nivelul orașului să se ridice – așa cum se întâmplă atunci când aerul este cald și pulberile se ridică de la sol. Pe altă parte, este un aer foarte uscat, de aceasta dată nu avem umiditate suficientă și atunci nu este nici această pâclă și transparența aerului este foarte bună”, a spus Simona Căpșună, meteorologul Digi24.

Nu este prima dată când Munții Bucegi au putut fi admirați din București. Acest fenomen a avut loc și în alți ani, iarna sau toamna.

Explicații pentru fotografia spectaculoasă cu munții Bucegi realizată din București.

Deși nu este un fenomen des întâlnit, într-adevăr, Munții Carpați pot fi uneori văzuți din București. Totul este posibil datorită reflexiei luminii, în funcție de densitatea aerului.

Dan Mihai Bălănescu a venit, joi seara, în studioul Digi24 cu obiectivul cu care a realizat această performanță.

Pentru o astfel de fotografie, sunt necesare multe ore de muncă și antrenament, a explicat Dan Mihai Bălănescu la Digi24. Pentru fotografia care a dat „viralul zilei”, de exemplu, fotograful a stat cam o oră și jumătate, timp în care a tras cam 150 de cadre și apoi l-a ales pe cel care l-a satisfăcut cel mai mult din punct de vedere al compoziției. De altfel, chiar dacă tehnica ajută foarte mult uneori, Dan Mihai Bălănescu apreciază compoziția cel mai mult la o fotografie.(sursa: digi24.ro)