Oficialii din Marea Britanie,mesaj despre muncitorii romani: „Unfortunatelly, we have let them go!”

Vești proaste pentru românii care traiesc in Marea Britanie, ori pentru cei care vor să meargă în Marea Britanie! Se inaspresc conditiile pentru settled status, pre-settled status, obtinerea chiriilor, in functie de feedback, calificarea in munca!

Cei calificati, si care vor fi considerati de catre englezi, ca vor face fata cerintelor, vor avea insa de trecut cativa pasi pentru a isi asigura continuarea convietuirii in regat.

vivacredit.ro
Marea Britanie, mesaj muncitorilor romani din regat: „Unfortunatelly, we have let them go!”

Alan Manning, preşedintele Comisiei Consultative privind Migraţia, a anunțat că țara sa trebuie să limiteze numai la acceptarea imigranţilor calificaţi după Brexit.Astfel se doreste filtrarea printre altii si a romanilor, si crearea unei clase muncitoare care sa suplineasca toate cerintele pietei muncii din regat! Stim cu totii faptul ca englezii sunt considerati lenesi, si nu foarte saritori pentru muncile cotidiene. Asta o arata si toate marketurile ( dam exemplul TESCO unde majoritatea angajatilor sunt indieni, romani si polonezi), sau spalatoriile si multe alte joburi pe care acestia le „considera de jos”.

Marea Britanie: Românii din regat pericol de a isi pierde job-urile si dreptul de a inchiria case.Avertismentul proprietarilor si al angajatorilor

Va fii introdusa o taxa: Taxa care se vrea a fii plătită este de 56 de lire, adică 346 de lei pentru adulţi şi jumătate pentru copii.Nu este o suma mare, insa depinde de alte conditii, ce trebuie indeplinite.

1.Marea Britanie, e OFICIAL: Pentru a obţine viza de lucru valabilă cinci ani, ROMANII vor trebuie sa fie plătiţi cu cel puţin 23.0000 de lire sterline pe an.

2.Contractul de muncă şi declaraţiile ipotecare ori contractele de închiriere vor fi luate in considerare ca fiind suficiente pentru demonstrarea calitatii migrantului. Facturile la utilităţi, biletele de călătorie şi prescripţiile medicale ar putea fi, de asemenea, luate în considerare.

3.Este pusa in functiune o aplicatie de mobil si online, pentru cererea rezidentei si a pre-zidentei.

Locuitul la comun al românilor din Marea Britanie, una din provocarile din regat: „Chiriile scumpe ne forteaza sa stam atati in casa”
Marea Britanie, mesaj muncitorilor romani din regat: „Unfortunatelly, we have let them go!”
Șansa românilor din Marea Britanie la o locuință: S-a lansat noul program Help to Buy. Sansa romanilor de a-si cumpăra o casă in regat! Trebuie să vă grăbiţi

„Cetăţenii UE şi membri familiilor lor, care au fost rezidenţi ai Marii Britanii pentru cinci ani sau mai mult vor fi eligibili pentru „statut de rezident”, transmit autorităţile britanice.

În caz contrar, aceştia vor primi „statut de pre-rezident”, care le va permite să stea în Marea Britanie pentru cinci ani, moment după care aceştia vor primi statutul de rezident. Ambele variante permit acces la servicii medicale şi alte beneficii.

„Principala recomandare este ca Marea Britanie să fie mai deschisă acceptării angajaţilor calificaţi din întreaga lume şi să limiteze accesul imigranţilor necalificaţi.Angajaţii calificaţi aduc beneficii clare economiei britanice şi trebuie încurajaţi activ”a declarat Alan Manning, preşedintele Comisiei Consultative privind Migraţia.

Totusi, ce a fost agreat si care au fost punctele ce au fost „bolduite” ?

Marea Britanie, mesaj muncitorilor romani din regat: „Unfortunatelly, we have let them go!”

1.Garanția că nu va exista „o frontieră fermă” între Irlanda de Nord și Republica Irlanda, menținându-se integritatea constituțională și economică a Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

2.Cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie și viceversa li se va proteja dreptul să trăiască, să muncească și să studieze în continuare în acea țară.

Marea Britanie, mesaj muncitorilor romani din regat: „Unfortunatelly, we have let them go!”
Marea Britanie, mesaj muncitorilor romani din regat: „Unfortunatelly, we have let them go!”

Aşa cum se arată în planul de reglementare pentru cetăţenii UE pe care l-a făcut public guvernul britanic, autorităţile nu vor accepta fotografii, felicitări sau albume ca dovezi eligibile prin care cetăţenii să demonstreze de cât timp se află în Marea Britanie.Contractul de muncă şi declaraţiile ipotecare ori contractele de închiriere sunt suficiente. Facturile la utilităţi, biletele de călătorie şi prescripţiile medicale ar putea fi, de asemenea, luate în considerare.

O alta intrebare este daca ramane in picioare sistemul prin care daca ai muncit in Marea Britanie, te intrebi daca poti sa iti recuperezi impozitul platit, usor si fara riscuri? Ei bine, se pare ca ramane inca in valabila, cel putin pentur moment.

Mai mult, e bine sa stii ca depunerea unei declaratii fiscale la biroul din Marea Britanie si obtinerea returnarii de taxe nu are nicio legatura si nici nu influenteaza in vreun fel situatia ta fiscala din Romania.

Daca lucrezi sau ai lucrat in Marea Britanie, poti obtine o returnare a impozitului pe salariu, impozit platit in plus catre stat (chiar si 100%). Sumele recuperate pot ajunge la cateva sute de lire sterline, si de aceea merita sa incerci sa obtii acesti bani.