Presa din Statele Unite ale Americii, vorbeste la superlativ intr-u articol, despre tara noastra, si spune ca natura din Romania, este una datorita careia inca se respira aer curat la nivel mondial.
Ei definesc Romania, drept unul dintre cele mai importante rezervoare de viaţă pe care le are planeta noastră.
Delta Dunării a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO în anul 1991, fiind clasificată ca Rezervaţie a Biosferei, pentru că a păstrat cea mai bogată biodiversitate, dintre toate deltele de pe Terra.
Spectacolul naturii sălbatice, arhitectura tradiţională şi specificul culinar, observarea şi cercetarea plantelor şi animalelor sunt doar câteva motive pentru care Delta Dunării atrage ca un magnet atât de mulţi oameni.
Se întinde pe 3.446 de kilometri pătraţi, în cea mai mare parte aparţinând României, în regiunea istorică Dobrogea, şi parţial în Ucraina, fiind a doua ca mărime şi cea mai bine conservată dintre deltele europene.
Definită drept unul dintre cele mai importante rezervoare de viaţă pe care le are planeta noastră, Delta Dunării este printre regiunile cele mai slab populate din zona temperată a Europei, cu o densitate redusă a populaţiei (3 locuitori/kmp) în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în care există câteva comunităţi mici şi izolate.
Pentru că Delta Dunării este atât de importantă, nu doar ca arie protejată sau ca destinaţie turistică, Uniunea Europeană a alocat o sumă semnificativă pentru proiectele din această zonă, care ajută atât autorităţile locale.
Si mediul privat să se dezvolte în armonie cu natura şi în spiritul conservării a ceea ce putem numi „patrimoniul natural” al lumii.