vivacredit.ro

Raspunsul soferului roman,disperat de mesajele si insistenta dispecerului:”Iti las tigaia in parcare,nu ma supara,nu-mi mai da 100 de mesaje sa ma grabesc.Crezi ca, ti-ai gasit prostul”

vivacredit.ro
vivacredit.ro

Dialog fabulos între un șofer de TIR din Târgu Mureș și dispecerat, după ce acesta anunțase că dorește să se oprească într-o parcare și să doarmă câteva ore. Șoferul mai avea 150 km până la destinație, acolo unde trebuia să ajungă la ora 14.00.

vivacredit.ro
Marfa TIR

Schimbul de replici dintre el și dispecerat a fost surprins la ora 07.37.

”Opresc în prima parcare să dorm 3 ore”, anunță șoferul în primul mesaj.

”Mai am 150 km până la descărcare și trebuie să descarc la ora 14, deci e timp suficient”.

Numai că răspunsul venit de la dispecerat nu a fost cel așteptat:

”Clientul dorește să fii acolo chiar dacă nu descarci”! 

Sofer TIR

Acesta a fost momentul în care șoferul din Târgu Mureș a izbucnit, iar răspunsul său este de-a dreptul fabulos:

”Eu nu te-am întrebat nici pe tine, nici pe client dacă am voie să dorm! Ți-a, zis doar că dorm 3 ore și nu mă interesează ce dorește clientul!Pentru chestia asta urâtă nu mai dorm 3 ore, dorm 4 ore! Nu mai da mesaje că îți las cratița în parcare și plec 

Discutiile dintre soferi si dispeceri sunt in mod evident savuroase, iar acesta e numai un exemplu ajuns in presa.E clar ca sunt multi soferi de TIR care au patit cel putin o data, sa primeasca mesaje halucinante de la dispeceri.

Tu ai patit? Daca da, scrie-ne comment si povesteste-ne! …și nu uita sa distribui postarea. Drumuri bune(sursa:cancan.ro)

Dispecer firma TRANSPORT

Dacă este întrebat la interviu, ce l-a deranjat la firma de la care a plecat, șoferul va răspunde în majoritatea cazurilor: dispecerul sau banii.

In cazul noilor șoferi de TIR, este necesar să fie învățați cei 3 R: respectul, responsabilitatea personală din timpul cursei și regulile.

Printre nemulțumirile șoferilor, se numără și faptul că dispecerul le spune ce să facă, pe unde să meargă, unde să parcheze, dar nu știe cât de dificil îi este în acea zonă, din diverse motive: climă, relief, plată, amenajare necorespunzătoare etc.Tocmai pentru acest lucru, dispecerul e necesar să facă echipă cu șoferul, pentru a-și forma o imagine de ansamblu, completă și complexă, asupra cât mai multor aspecte, pentru a iniția o comunicare corectă și a câștiga respectul șoferului.

În cazul în care cerințele dispecerului sunt incorecte, e de ajuns o singură dată pentru ca șoferul să nu mai aibă încredere în ghidarea lui și să simtă nevoia sa preia controlul.

În același timp, șoferul trebuie să aibă și o anumită libertate. Sau măcar să aibă impresia că o are. Dispeceratul, atunci când are ocazia, poate să îl pună să aleagă dintre două variante, potrivite situației.

One thought on “Raspunsul soferului roman,disperat de mesajele si insistenta dispecerului:”Iti las tigaia in parcare,nu ma supara,nu-mi mai da 100 de mesaje sa ma grabesc.Crezi ca, ti-ai gasit prostul””

  1. Pingback: 3availability

Comments are closed.