vivacredit.ro

Replica genială, dată televiziunii de șoferul intrat in gard: „No reţea! No GPS!”

vivacredit.ro
vivacredit.ro

Şoferul unui TIR înmatriculat în judeţul Gorj a fost protagonistul unui incident, care a avut loc într-o localitate din Germania în apropiere de Hamburg. Autovehiculul condus de acesta a intrat pe o străduţă îngustă, unde a rămas blocat şi nu a mai putut să iasă decât cu ajutorul unui utilaj.

vivacredit.ro

Șoferul român de TIR a dat vina pe GPS, spunând reporterului televiziunii din Germania: „Catastrofă! Catastrofă! No reţea, no GPS!”. TIR-ul a fost scos cu dificultate de pe străduţa îngustă cu ajutorul unui utilaj.

Știrea de pe pagina de facebook a televiziunii germane care a relatat incidentul a adunat peste 1.000 de comentarii. Printre cei care au transmis mesaje s-au umărat şi mulţi şoferi profesionişti românii. Unii i-au luat apărarea, iar alţii l-au criticat pe şoferul maşinii din Gorj.

„De vină e piesa dintre scaun şi volan. Gps-ul are un itinerariu, care trebuie verificat înainte de a porni în cursă. Nu bagi adresa şi pleci ca boul la păşune, iar dacă vezi că e drumul îngust şi prin oraş, sat, nu intri!”, a comentat un alt șofer profesionist.

Un şofer român de TIR a surpat un gard şi a blocat 7 ore o străduţă din Germania. Toată marfa a fost descărcată din semiremorcă, pentru a putea mişca TIR-ul rămas „prizonier”.

Românul avea de transportat role de cauciuc şi mai multe piese turnate din oţel în regiunea Saxonia, din estul Germaniei. A intrat ghidat de sistemul de navigaţie de la bord pe un pod peste râul Pliessnitz, apoi pe o străduţă îngustă în satul Pliessnitztal, a dărâmat într-o curbă un gard şi a rămas complet blocat.

Şoferul român a încercat mai multe manevre de întoarcere dar risca să dărâme şi zidul unei case, aşa că a sunat la numărul de urgenţă.

Un camion cu troliu şi un motostivuitor i-au sărit în ajutor. A fost decuplată cabina, apoi descărcată toată remorca, trasă separat pe şosea, apoi încărcată la loc şi cuplată la loc cabina.

Toată operaţiunea a durat 7 ore şi a costat câteva mii de euro şi e foarte posibil ca suma să îi fie imputată şoferului român.

sursa:observator.tv