„Revine Boris Johnson”! Noul prim-ministru al Marii Britanii ales sau „reales” până pe 28 octombrie.Boris Johnson vazut cu sanse mari la o nouă candidatură.

Un sondaj recent al YouGov a arătat că Boris Johnson are șanse mari să redevină premier și lider al partidului.

„Ahey Boris, to came back”

„Revine Boris Johnson”!Noul prim-ministru al Marii Britanii ales sau „reales” până pe 28 octombrie.Boris Johnson vazut cu sanse mari la o nouă candidatură.

Noul prim-ministru al guvernului Regatului Unit va fi desemnat până în data de 28 octombrie, adică până la sfârșitul săptămânii viitoare, a anunțat, joi, un reprezentant al Partidului Conservator. Partidul și guvernul de la Londra au nevoie de un nou lider după ce Liz Truss și-a anunțat demisia după o lună și jumătate în funcție, iar predecesorul ei imediat, Boris Johnson, ar putea să încerce o revenire la vârful politicii britanice.

Graham Brody, liderul Comitetului 1922, grupul parlamentar al conservatorilor, a mai spus și că învestirea noului șef al guvernului britanic s-ar putea face chiar înainte de 31 octombrie, când ar trebui prezentat programul economic pe termen mediu al guvernului. „Va fi posibil să realizăm scrutinul şi să finalizăm alegerea până vineri, 28 octombrie”, a spus Brady, în ciuda faptului că alegerile interne precedente au durat două luni.

„Revine Boris Johnson”!Noul prim-ministru al Marii Britanii ales sau „reales” până pe 28 octombrie.Boris Johnson vazut cu sanse mari la o nouă candidatură.

Conform publicației The Times, citată de Agerpres, Boris Johnson ar putea să candideze din nou și să reușească unul dintre cele mai rapide reveniri în politica mare din istoria Regatului Unit. Johnson „reflectează, dar pare să considere că este o chestiune de interes naţional să candideze”, a scris pe Twitter editorul politic al acestui ziar, Steven Swinford.

Actualul ministru de finanţe recent numit, Jeremy Hunt, este de asemenea aşteptat să candideze.

Liz Truss şi-a anunţat, joi, demisia, la numai 45 de zile după învestire, devenind premierul britanic cu cel mai scurt mandat din istoria Regatului Unit. Venită la Downing Street cu un program ambiţios de reducere a fiscalităţii, ea şi-a văzut poziţia slăbită după reacţia negativă a pieţelor ce a provocat devalorizarea lirei şi tensiuni în interiorul Partidului Conservator.

„Revine Boris Johnson”!Noul prim-ministru al Marii Britanii ales sau „reales” până pe 28 octombrie.Boris Johnson vazut cu sanse mari la o nouă candidatură.

Conform procesului electoral intern din cadrul acestei formaţiuni, după depunerea candidaturilor se desfăşoară runde succesive de vot ale deputaţilor conservatori în care va fi eliminat cel puţin câte un candidat – sunt de asemenea eliminaţi toţi cei care obţin sub 30 de voturi – până când rămân doi finalişti, iar câştigătorul va fi cunoscut în urma unui vot la care vor participa toţi membrii partidului.

„Revine Boris Johnson”!Noul prim-ministru al Marii Britanii ales sau „reales” până pe 28 octombrie.Boris Johnson vazut cu sanse mari la o nouă candidatură.Conform publicației The Times, citată de Agerpres, Boris Johnson ar putea să candideze din nou și să reușească unul dintre cele mai rapide reveniri în politica mare din istoria Regatului Unit. Johnson „reflectează, dar pare să considere că este o chestiune de interes naţional să candideze”, a scris pe Twitter editorul politic al acestui ziar, Steven Swinford.

După anunţul lui Liz Truss despre demisia sa, opoziţia reprezentată de laburişti, liberal-democraţi şi naţionaliştii scoţieni a cerut din nou alegeri anticipate, mizând pe scăderea popularităţii conservatorilor și pe cifrele foarte bune din sondaje pe care le au în raport cu puterea.(sursa:digi24.ro)