Roman din Marea Britanie: „Chiar dacă trăiesc în Marea Britanie, am votat pentru România și ai mei, nu pentru mine”

Un roman plecat din Romania in Marea Britanie, spune ca pentru el regatul a fost o gura de aer, si o sansa la o viata civilizata.

Am votat pentru ai mei, ca i-am lăsat acasă, și știu ca le e greu. Și noua ne e greu, dar parca nu la fel.

Romania nu i-a putut indeplini visul unei vieti decente si ales sa emigreze ca multi romani in Anglia, in urma cu 4 ani.

„Romania nu imi oferise nimic. Nici mie, nici alor mei. Nici sotiei, nici copiilor. Ma vestejeam pe picioare cand nu imi vedeam copii cate 2 zile muncind, si ajungeam inapoi acasa spunandu-le : „tati, n-are bani sa-ti ia aia, sau aia”. Si nu pentru ca spargeam banii, sau nu mi-as fii rupt carca din seara pana dimineata, ci pur si simplu pentru ca in Romania, munca e apreciata monetar, la nivelul pe care il stim cu totii.

Si cand mai ai de imbracat un copil, de platit un fondul scolii, de pus ceva in frigider si nu scofeturi, sau de platit o rata, atunci banii devin ceva invizibil oricat de mult te-ai zbate.

Si nu esti mai multi, esti unul singur, si ai numai 2 maini, ca poate daca ai avea mai multe, ai reusi mai multe.

Cred ca pentru un parinte lucrul asta e cea mai mare cruce pe care o poate cara.

S-atunci am plecat in Marea Britanie.cand am ajuns, nu mi-am dorit conditii. Vroiam numai un acoperis sa nu ma ploua, si o perna pe care sa pot pune capul dupa o zi de munca.

„Stam in casa intr-adevar multi. Si suntem din Bulgaria, Moldova, si alte tari. Impartim baia, bucataria, si totul la comun, insa asta conteaza mai putin pentru mine. Ca vorba romanului „mi-am trait traiul, mi-am mancat malaiul”, insa cand muncind la fel de mult ca in Romania, la sfarsitul fiecarei saptamani imi intra lirele, platesc casa, billurile, si trimit in tara copiilor si celor dragi sa traiasca decent restul, atunci parca ma face sa ibtineresc cativa ani si sa simt ca am forta sa ma mai trezwsc sa mai muncesc o zi.

Si da, Londra, Marea Britanie, Regatul mi-a dat inapoi respectul pe care Romania mi l-a luat.