Roman in Marea Britanie: „Daca ar fi dupa Boris, nici Iisus n-ar primi viza de Marea Britanie, in baza noului sistem de scoring”, declara Arhiepiscopul de Canterbury.

Arhiepiscopul de Canterbury: „ Iisus nu ar primi viză pentru Marea Britanie dacă ar fi după Boris Johnson”

Iisus nu ar fi avut nicio șansă de a primi viză de intrare în Marea Britanie dacă s-ar lua în considerare sistemul de imigrare selectivă cu punctaj promovat de premierul Boris Johnson, este de părere arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii anglicane.

„Fondatorul nostru, Iisus Hristos, nu era, bineînțeles, alb, de clasă mijlocie și britanic – cu siguranță nu ar obține viză – decât dacă am duce lipsă în mod particular de tâmplari”, a spus, luni, arhiepiscopul, aflat la o conferință de afaceri organizată de Confederation of British Industry, potrivit Mediafax.

Comentariul ironic privind propunerea unui sistem de imigrare selectivă bazată pe punctaj a stârnit râsete și aplauze în rândul publicului

Johnson este unul dintre cei mai mari susținători ai acestui sistem, potrivit căruia persoanele care vor să migreze în Marea Britanie sunt evaluate în funcție de calificare, educație, vârstă, cunoștințele de limba engleză și alte abilități aflate la mare căutare în regat. Sistemul este inspirat de cel australian și a fost propus inițial de Partidul Independenței (UKIP), înainte de alegerile din 2017. Ulterior, ideea a fost preluată de cabinetul Johnson, iar premierul spune că va face demersurile pentru adoptarea unui sistem de imigrare „egal” după Brexit, dacă va câștiga alegerile programate pe 12 decembrie.

Comentariile lui Welby au stârnit o furtună de reacții. Mulți au glumit despre faptul că Iisus sigur ar întruni criteriile, pentru că avea abilități unice, precum capacitatea de a transforma apa în vin și de a hrăni 5.000 de oameni cu cinci pâini și doi pești, de exemplu. Alții au spus, în schimb, că Welby a înțeles greșit, pentru că, potrivit regulilor în vigoare, preoților le sunt acordate vize, cu condiția să știe limba engleză.

SCORING individual pentru intrarea in regat, dupa 2020:

„Trebuie să punem capăt liberei circulații a oamenilor o dată pentru totdeauna.”

Priti Patel va anunţa că, în contextul Brexit, are misiunea de a „opri libera circulaţie a persoanelor” si implicti a cetatenilor romani, care sunt cea de-a 2 a cea mai mare comunitate din regat, şi de a „introduce un sistem de imigraţie pe bază de puncte asemănător cu modelul australian”, „un sistem care să funcţioneze în interesul Marii Britanii”, prin atragerea „celor mai inteligenţi”, a „oamenilor de ştiinţă”, a „academicienilor”, au declarat sursele citate.

Oficialii britanici au misiunea de a „opri libera circulaţie a persoanelor” si implicti a cetatenilor romani, care sunt cea de-a 2 a cea mai mare comunitate din regat, şi de a „introduce un sistem de imigraţie pe bază de puncte asemănător cu modelul australian”.

Sistemul australian de imigrație a fost conceput pentru a permite admiterea imigranților pe care guvernul îi consideră capabili să contribuie la economie și care vor completa deficiențele de competențe.

Pe ce se bazeaza sistemul de puncte, si ce elemente stau la baza scoringului

Vizele pentru lucrători calificați sunt disponibile pentru oameni dacă obțin suficiente puncte într-un număr de categorii, 60 fiind „numărul magic”.

Una dintre categoriile cheie este vârsta, toți candidații trebuie să fie sub 50 de ani.Solicitanții mai tineri primesc automat 30 de puncte, în timp ce cei care se apropie de 50 de ani primesc zero, ceea ce face mult mai greu să fie acceptați.

Romanii din marea britanie in corzi: Obtinere statut, venit minim obligatoriu, SCORING pentru a intra in regat din 2020.

O altă categorie cheie este capacitatea de a citi și scrie în limba engleză la un nivel satisfăcător. Multe puncte sunt acordate persoanelor care sunt „deosebit de competente”, și chiar mai mult celor considerați „superiori”.

Apoi există calificări și istoric de angajare într-o meserie calificată. De aici oamenii trebuie să obțină majoritatea punctelor lor.

De exemplu, cinci ani de muncă calificată în afara Australiei valorează 10 puncte, iar o calificare de doctorat, maximum de nivel educațional, primește 20 de puncte.

Experții de la Migration Watch au avertizat că există puține dovezi că schema australiană a redus imigrația sau îngrijorarea publică asupra nivelului imigrației.„Marea Britanie a avut un sistem bazat pe puncte aproape zece ani și nu a funcționat.”

Imigraţia a fost unul dintre principalele motive pentru care majoritatea britanicilor a votat anul trecut să iasă din Uniunea Europeană, iar premierul Theresa May a promis că va impune restricţii, scrie Bloomberg.

O altă categorie cheie este capacitatea de a citi și scrie în limba engleză la un nivel satisfăcător. Multe puncte sunt acordate persoanelor care sunt „deosebit de competente”, și chiar mai mult celor considerați „superiori”.Apoi există calificări și istoric de angajare într-o meserie calificată. De aici oamenii trebuie să obțină majoritatea punctelor lor.

Acest sentiment nu este împărtăşit, însă, de toată lumea. Premierul scoţian Nicola Sturgeon pledează pentru rămânerea Marii Britanii în Zona Economică Europeană, care asigură libera circulaţie a persoanelor.

*acest articol este un amalgam de informatii, adunate din stiri transmise de-a lungul anului, si care se pot sau nu concretiza.

La rândul său, primarul Londrei, Sadiq Khan, a spus că vrea o politică a imigraţiei adaptată pentru capitală, pentru a evita lipsa forţei de muncă specializate în unele domenii.