Românii din Marea Britanie, pe lista neagră a noului premier.Anuntul care arunca in haos românii din regat.

Sute de mii de români, în pericol! Anunțul care distruge Uniunea Europeană: S-a decis totul.Marea Britanie iese din UE în cel mai scurt timp. Premierul Boris Johnson nu glumește.

Marea Britanie a intrat astfel în zodia ultrapopuliștilor conservatori. Extremismele, radicalismele societății britanice au ieșit la iveală. Țara trepidează. Și odată cu ea, toți cetățenii, britanici și non-britanici, cum sunt cei peste 500.000 de români care muncesc în Regat, tremură pentru viitorul lor.

Pentru că Boris Johnson este un dușman declarat al migranților ilegali. El a și promis în campania electorală internă că va propune un sistem “pe puncte”, pentru a controla migrația. Românii au devenit a doua minoritate din Regatul Unit, după polonezi, iar viața lor devine acum mai nesigură decât oricând. De altfel, apetența tabloidelor britanice pentru contextualizarea negativă a unora dintre concetățenii noștri este binecunoscută.

Tensiunea din societatea britanică este departe să se domolească. Nimeni nu mai ascultă pe nimeni, cine se agață de o idee, o promovează consecvent, până aceasta se impune prin insistență, nu prin consistență. Calea compromisului este compromisă în politica britanică, astfel încât instabilitatea noului guvern va fi una accentuată.

Doar două voturi, din tabăra conservatorilor, pot duce la trântirea Cabinetului Boris Johnson. Radicalismul a cuprins o mare parte din Partidul Conservator, care practic merge pe mâna noului său președinte și va scoate, fără niciun acord, țara din UE. Este cel mai prost scenariu imaginabil, atât pentru UK, cât și pentru Uniunea Europeană. Iar promisiunea noului premier e să ducă la finalizare acest cel mai prost scenariu pentru Marea Britanie.