Romanii din Marea Britanie pot cere un nou ajutor financiar de pana la £3.000/luna nerambursabili,oferit de guvernul britanic,chiar daca au beneficiat si de primele subventii.

Primul program de ajutor financiar, oferit inca din martie 2020, care fusese deja prelungit o data, si se anuntase ca va fi incheiat dupa ultima transa, va fi prelungit avand in vedere situatia din Mare Britanie,care se indreapta iar spre Lockdown,si a restrictiilor impuse diverselor domenii.

Un nou ajutor financiar de pana la £3.000/luna nerambursabil,oferit romanilor din Marea Britanie de catre guvernul britanic,incepand de luna viitoare.
 • 2.000 de lire sterline/lună oricarui angajat,in limita a 2/3 din salariu – oferite angajatilor ale caror venituri au fost afectate.
 • 3.000 de lire sterline pe lună, care urmează să fie plătite la fiecare două săptămâni, faţă de schema standard, de 1.500 de lire sterline pe lună, plătite la fiecare trei săptămâni,care a fost in vigoare pana de curand – oferite companiilor mici si muncitorilor self-employment. (sursa:digi24.ro)

Astfel o veste buna vine pentru romanii, ale caror venituri au fost afectate de situatia mondiala si din regat,a anuntat guvernul britanic.

Ministrul britanic de Finanţe, Rishi Sunak, a anunţat un nou program pe şase luni menit să stopeze creşterea şomajului, prin care se oferă ajutor suplimentar companiilor şi angajaţilor care şi-au oprit activitatea în urma restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Programul, care va costa probabil miliarde de lire sterline, prevede că Executivul va plăti până la două treimi din salariul fiecărui angajat, cu o limită de 2.000 de lire sterline (2.274 dolari) pe lună, dacă lucrează pentru companii care au fost forţate să se închidă temporar, a explicat Sunak.

Este o extindere a schemei de sprijinire a locurilor de muncă, care urma să se încheie luna aceasta, pentru companiile care au nevoite să-şi oprească activitatea şi pentru angajaţii lor.

Un nou ajutor financiar de pana la £3.000/luna nerambursabil,oferit romanilor din Marea Britanie de catre guvernul britanic,incepand de luna viitoare.

De asemenea, ministrul britanic de Finanţe a anunţat subvenţii generoase pentru firmele care şi-au oprit activitatea în urma restricţiilor, oferind până la 3.000 de lire sterline pe lună, care urmează să fie plătite la fiecare două săptămâni, faţă de schema standard, de 1.500 de lire sterline pe lună, plătite la fiecare trei săptămâni

„Sper că aceste programe oferă garanţii şi o plasă de siguranţă pentru cetăţeni şi companii, în perspectiva iernii, care ar putea fi dificilă”, a declarat Sunak, citat de Agerpres.

Surse de la Ministerul britanic de Finanţe au apreciat că noile măsuri de sprijin vor costa lunar sute de milioane de lire sterline.

Un nou ajutor financiar de pana la £3.000/luna nerambursabil,oferit romanilor din Marea Britanie de catre guvernul britanic,incepand de luna viitoare.

Cum a aratat primul program de care au beneficiat numerosi romani din Marea Britanie:

Romanii care muncesc in Marea Britanie, pot incepe din aceasta luna sa depuna cererile pentru primirea celei de a doua transe de ajutor financiar/subventie din partea statului britanic, avand in vedere ca s-a decis acordarea acesteia pentru inca o perioada de 3 luni.

Lucrătorii independenți vor primi mai puțini bani la cea de-a doua subvenție, ajutorul fiind redus la 70% din profit, de la 80%.

Se pot solicita maxim 6.750 de lire sterline – pragul anterior fiind de 7.500 de lire sterline.

Muncitorii romani din UK, pot solicita ajutor chiar dacă nu au solicitat prima subvenție, cu condiția să îndeplinească criteriile de mai jos, spre sfarsitul articolului.

Un nou ajutor financiar de pana la £3.000/luna nerambursabil,oferit romanilor din Marea Britanie de catre guvernul britanic,incepand de luna viitoare.

A doua plată a fost în august

Cea de-a doua și ultima subvenție va fi redusă de la 80% la 70% din profiturile medii și va fi limitată la 6.570 lire sterline. Cei care doresc să solicite pot face acest lucru pe site-ul web al HMRC începând cu 17 august.

Romanii au putut solicita si beneficia de primele 2 transe ale subvenției dacă:

 • sunteți un angajat roman independent sau membru al unui parteneriat.
 • -Ați depus declarația fiscală de autoevaluare pentru anul fiscal 2018/19
  -Ați tranzacționat în anul fiscal 2019/20
  -Tranzacționați atunci când aplicați cu excepția perioadei afectate 
  -Intenționați să continuați activitatea în anul fiscal curent (2020/21)
  -Ați pierdut profituri comerciale 

La fel ca subvenția anterioară, aceasta va fi plătită în contul bancar, deși guvernul nu a anunțat când se preconizează că vor fi făcute primele plăți.

Ajutor finaciar pentru romanii din Marea Britanie de la guvernul britanic,incepand cu august: Valoare maxima de 70% din venit si maxim 6.750 de lire sterline

Regula a fost descrisă drept „bizară” de către fondatorul MoneySavingExpert, Martin Lewis.

El a spus: „Este foarte ciudat să citești noua regulă care spune că trebuie să arăți că afacerea ta a fost afectată după jumătatea lunii iulie, fiind nedrept pentru companiile care au avut probleme în iunie și de atunci au început să îți revină”.

Aproximativ 2,3 milioane de lucrători independenți au solicitate ajutor în prima etapă a schemei, care a vizat lunile martie, aprilie și mai.