Romanii din Marea Britanie vor trebui sa plăteasca peste 600£/an,pentru a mai putea beneficia de serviciile de sănătate din regat.”La o familie cu 4 pers se vor plati undeva la 2.200 lire”

O persoană singură va plăti o taxă anuală de 624 lire sterline, începând cu luna octombrie, în timp ce un copil va plăti 470 lire sterline. Aceasta înseamnă că o familie de patru persoane care emigrează în Marea Britanie va trebui să plătească 2.200 de lire sterline pe an pentru a utiliza serviciile de sănătate.

Marea Britanie:Muncitorii romani din regat vor plăti 624 de lire sterline/an pentru a beneficia de serviciile de sănătate.” O familie cu 4 pers va plati undeva la 2.200 lire”

Guvernul conservator din Marea Britanie a decis ca imigranții care lucrează pe teritoriul acestei țări să plătească o suprataxă pentru sănătate de 624 de lire sterline pe an.

Marea Britanie: Muncitorii străini si cei romani vor plăti 624 de lire sterline/an pentru a beneficia de serviciile de sănătate.” O familie cu 4 pers va plati undeva la 2.200 lire”

Anunțul a fost făcut de noul ministru de Finanțe britanic, Rishi Sunak, cel care a prezentat miercuri, 11 martie, bugetul în parlament.Acesta a spus că NHS va primi în plus 6 milioane de lire sterline pentru a face față crizei cauzată de coronavirus.

Potrivit Metro, criticii guvernului Johnson spun că este o continuare a „mediului ostil” pentru imigranți creat de conservatori și va avea un impact major asupra lucrătorilor din alte țări care au nevoie de servicii medicale vitale în Marea Britanie.

Parlamentarul Stewart McDonald de la Partidul Național Scoțain a spus că această mișcare este una „rușinoasă, limitată și contraproductivă.”

El a adăugat: „Muncitorii imigranți plătesc impozit, la urma urmei.”

Marea Britanie: Muncitorii străini si cei romani vor plăti 624 de lire sterline/an pentru a beneficia de serviciile de sănătate.” O familie cu 4 pers va plati undeva la 2.200 lire”
Marea Britanie: Muncitorii străini si cei romani vor plăti 624 de lire sterline/an pentru a beneficia de serviciile de sănătate.” O familie cu 4 pers va plati undeva la 2.200 lire”

Deputatul liberal democrat Layla Moran, a replicat: „Conservatorii cresc suprataxa de sănătate pentru imigranți. Așa că lucrătorii imigranți de care avem nevoie disperată pentru beneficia de servicii vitale plătesc mai mult, chiar dacă contribuie în medie la economie.”

Trezoreria estimează că taxa va strânge 1,5 miliarde de lire sterline, până în 2025. Cu toate acestea, banii nu vor fi cheltuiți în NHS, ci vor merge la Trezorerie pentru alte proiecte.

În ianuarie anul trecut, suprataxa pentru imigrație era de 200 de lire sterline, iar pentru imigranții din UE era gratuită.

Marea Britanie: Muncitorii străini si cei romani vor plăti 624 de lire sterline/an pentru a beneficia de serviciile de sănătate.” O familie cu 4 pers va plati undeva la 2.200 lire”.O persoană singură va plăti o taxă anuală de 624 lire sterline, începând cu luna octombrie, în timp ce un copil va plăti 470 lire sterline. Aceasta înseamnă că o familie de patru persoane care emigrează în Marea Britanie va trebui să plătească 2.200 de lire sterline pe an pentru a utiliza serviciile de sănătate.

Partidul Conservator a triplat taxa în mai puțin de doi ani și, după perioada de tranziție Brexit, noii veniți din UE se vor confrunta cu aceleași taxe suplimentare.

Aproape un sfert din personalul medical din Marea Britanie s-a născut în străinătate, potrivit Biroului Național de Statistică. Confederația NHS a spus: „Este vital ca o astfel de suprataxă să nu descurajeze medicii și asistentele care vin în Marea Britanie să presteze servicii în NHS, agravând deficiențele de forță de muncă existente.”

Până acum, suma era de 200 de lire sterline anual, pentru imigranții din afara UE și gratuit pentru cetățenii europeni.