Romanii din Marea Britanie,lasati pe dinafara de guvernul britanic,de anul acesta:Noul sistem de puncte,”închide robinetul”pentru romanii necalificati din regat.

Oficialii britanici anunta ca vor „închide robinetul” pentru străinii,implicit si romanii slab calificaţi şi le va solicita tuturor lucrătorilor calificaţi care doresc să vină sa munceasca si sa traiasca in regat să aibă oferte de muncă ferme şi să îndeplinească cerinţe salariale şi de cunoaştere a limbii engleze, potrivit regulilor care se vor aplica din acest an, transmite Reuters, citat de Agerpres

vivacredit.ro
Romanii din Marea Britanie,lasati pe dinafara de guvernul britanic:Noul sistem de puncte,”închide robinetul”pentru romanii fara calificari din regat de la inceputul anului.

Romanii vizati in mod direct de noile reguli de a mai putea munci si locui in regat de anul acesta

”Noul nostru sistem de imigraţie va închide robinetul pentru forţa de muncă ieftină, slab calificată”, a scris duminică ministrul de interne britanic Priti Patel în cotidianul The Sun.

”Începând de anul viitor, toţi lucrătorii calificaţi vor trebui să obţină puncte suficiente pentru a munci în Regatul Unit. Ei vor trebuie să vorbească engleza, să aibă o ofertă fermă de muncă şi să îndeplinească cerinţele salariale”, a adăugat Patel.

Marea Britanie nu mai accepta romanii necalificati sau slab calificati,ori fara CSCS-uri,care muncesc in regat,din 2021.”They will need Visa,and qualificated skills Cards”.

Romanii care ajung în Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2021 vor avea un alt statut. „Cei care sosesc în Marea Britanie până la 31 decembrie, au termen până în iunie anul viitor să aplice pentru acest nou tip de rezidență, ce le dă dreptul să locuiască aici, să acceseze un loc de muncă, să închirieze o locuinţă şi să acceseze servicii de sănătate şi sistemul de educaţie.

Main points that romanians need to gain, will be awarded for key requirements if they can demonstrate they:

 • A job offer from an approved sponsor, such as an employer cleared by the Home Office (which earns 20 points).
 • A job offer that is at a „required skill level” (20 points).
 • They speak English to a certain level (10 points).
Romanii din Marea Britanie,lasati pe dinafara de guvernul britanic:Noul sistem de puncte,”închide robinetul”pentru romanii fara calificari din regat de la inceputul anului.

Cei care sosesc după această dată vor intra într-un nou sistem de imigraţie, cu un sistem nou de vize, cu alte criterii, deci dreptul de liberă circulaţie se termină la sfârşitul acestui an, iar cei care sosesc înainte de decembrie și nu aplică până la termenul de iunie anul viitor riscă să-şi piardă drepturile și devin efectiv emigranţi ilegali, cu riscul de a fi expulzați din Marea Britanie, dacă nu-şi reglementează statutul”, a conchis Adina M.(coordonator proiect pentru drepturile cetățenilor europeni în contextul Brexit).

„All applicants – both EU and non-EU citizens – who want to live and work in the UK will need to gain 70 points to be eligible to apply for a visa.”

Romanii din Marea Britanie,lasati pe dinafara de guvernul britanic:Noul sistem de puncte,„închide robinetul”pentru romanii fara calificari din regat de la inceputul anului.„70 points to be eligible to apply for a Visa”

Câteva dintre punctele de pe grilă sunt esenţiale, acest lucru înseamnă că dacă ele nu sunt îndeplinite, migrantul va fi respins indiferent de punctajul pe care l-a obţinut:

 • A primit o ofertă de loc de muncă din partea unui sponsor aprobat (esenţial) – 20 de puncte
 • Locul de muncă este la nivelul adecvat de competenţă (esenţial) – 20 de puncte
 • Vorbeşte limba engleză la nivelul cerut (esenţial) – 10 puncte
 • Salariu între 20.480-23.039 lire sterline – 0 puncte
 • Salariu între 23.040-25.599 lire sterline – 10 puncte
 • Salariu de 25.600 lire sterline sau mai mult – 20 puncte
 • Loc de muncă într-o ocupaţie cu deficit de forţă de muncă – 20 puncte
 • Studii: Doctorat în domeniu relevant locului de muncă – 10 puncte
 • Studii: Doctorat în domeniu (ştiinţific) relevant locului de muncă – 20 puncte

5 thoughts on “Romanii din Marea Britanie,lasati pe dinafara de guvernul britanic,de anul acesta:Noul sistem de puncte,”închide robinetul”pentru romanii necalificati din regat.

 1. Pingback: aksara178 rtp
 2. Pingback: best site
 3. Pingback: ozemic for sale
 4. Pingback: this

Comments are closed.