Românii nu vor mai putea să muncească în Marea Britanie decât dacă câștiga baremul minim de 23.039 de lire sterline pe an,pentru a primi 10 din cele 70 puncte necesare scoringului.

De la 1 ianuarie 2021, după terminarea perioade de tranziție de după Brexit, românii, alături de ceilalți cetățeni UE, vor trebui să câștige minim 23.039 de lire sterline pentru a li se permite să lucreze în Marea Britanie.

Noul barem adoptat de guvernul britanic include urmatoarele praguri:

Salariu între 23.040-25.599 lire sterline – 10 puncte

Salariu de 25.600 lire sterline sau mai mult – 20 puncte

Cu alte cuvinte, potrivit noilor legi ale migrației ce vor fi prezentate de ministrul de Interne, Priti Patel,inclusiv cei din UE, nu vor mai putea să lucreze în Marea Britanie decât dacă vor demonstra că primesc pe an peste 23.039 de lire sterline.

Românii nu vor mai putea să muncească în Marea Britanie decât dacă câștiga baremul minim de 23.039 de lire sterline pe an, pentru a primi 10 din cele 70 puncte necesare scoringului.

Cu toate acestea, suma limită va varia în funcție de domenii. Astfel, pentru anumite domenii, se va permite un salariu mai mic, însă imigrantul va trebui să obțină un punctaj mai mare.

Noua politică a atras critici din partea angajatorilor, în special din cauza adăugării chelnerilor şi a lucrătorilor „elementari” din agricultură şi pescuit pe lista muncitorilor necalificaţi. Industria şi sectorul hotelier, spun reprezentanţii, vor fi afectate grav.

Dimpotrivă, în domenii unde salariul minim este mai mare de 23.000 de lire sterline, cei care cer viză de muncă va trebui să câștige mai mult, pentru a nu pune în pericol locurile de muncă ale britanicilor, scrie The Sun.

Excepție fac, bineînțeles, cei care au obținut noile statute „settled” sau „presettled” puse la dispoziție de guvernul britanic.

Românii nu vor mai putea să muncească în Marea Britanie decât dacă câștiga baremul minim de 23.039 de lire sterline pe an, pentru a primi 10 din cele 70 puncte necesare scoringului.

De exemplu, un pilot de avion care nu este cetățean britanic va trebui să câștige cel puțin 60.000 de lire sterline pentru a primi viză de muncă.De asemenea, Boris Johnson a arătat clar că nu vor exista niciun fel de concesii pentru sectoarele care se confruntă cu deficiențe.

Astfel este de înțeles că premierul dorește doar imigranți calificați în Marea Britanie – în ciuda îngrijorărilor că anumite sectoare are putea rămâne fără forță de muncă.

Începe prigoana muncitorilor europeni. Priti Patel cere companiilor britanice să angajeze muncitori britanici

Românii nu vor mai putea să muncească în Marea Britanie decât dacă câștiga baremul minim de 23.039 de lire sterline pe an, pentru a primi 10 din cele 70 puncte necesare scoringului.

Ministrul de Interne, Priti Patel, va arăta detaliile complete săptămâna viitoare, însă se pare că lucrătorii din domenii care duc lipsă de personal – cum ar fi îngrijirea socială sau construcțiile – ar putea primi mai multe puncte în cadrul noului sistem.

Un purtător de cuvânt al premierului a spus: „Sistemul va fi mai simplu și nu va face discriminări între țări. Premierul a subliniat că trebuie să demonstrăm că Marea Britanie este primitoare pentru talente – dar sistemul ar înceta să se bazeze pe importul de forță de muncă ieftină, cu un nivel scăzut de calificare.”

citeste si:

Marea Britanie a adoptat oficial noul sistem de puncte anuntat azi: Romanilor li se inchide libera circulatie: Minim 70 de puncte pentru viza, venit minim de 23.039 Lire si sa vorbeasca engleza.

„Punem capat liberei circulatii si răspundem priorităţilor cetăţenilor prin introducerea unui nou sistem bazat de puncte care va face să scadă numărul migranţilor care vin sa munceasca in regat”, a declarat, într-un comunicat trimis aseara, ministrul de Interne, Priti Patel, spunand ca este un „moment istoric”

„All applicants – both EU and non-EU citizens – who want to live and work in the UK will need to gain 70 points to be eligible to apply for a visa.