Romanii raman blocati in regat de la sfarsitul anului.Nu mai pot intra in Marea Britanie numai cu buletinul,din 2021.Noile norme,afecteaza si intoarcerea romanilor inapoi in tara.

Marea Britanie a anunțat că nu va mai permite accesul cetățenilor din statele Uniunii Europene în baza cărților de identitate naționale, începând din octombrie 2021, în contextul încheierii tranziției post-Brexit pe 31 decembrie 2020, arată Mediafax.

„N-avem nicio garantie,ca plecam in Romania in vacanta,1 saptamana-2 si ne mai putem intoarce,desi am facut majoritatea tot ce ne cereau.Am depus cereri online, ne-am platit taxele, avem asigurari medicale, vorbim engleza,ne-am luat si calificari in munca.Si totusi…nu stii daca te mai primesc inapoi la viata din Marea Britanie.Mai bine vorbesti pe camera in tara,si inghiti in sec,decat sa risti”

Romanii blocati in regat:”Nu mai pot intra in Marea Britanie numai cu buletinul,din 2021.Noile norme,afecteaza si intoarcerea romanilor inapoi in tara”.

Guvernul britanic a publicat o versiune actualizată a Modelului de administrare a frontierei dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană.

Peste 600.000 de români au aplicat pe platforma EU Settlement Scheme – EUSS pentru noul statut de rezident în Marea Britanie până la data de 30 iunie, cu toate acestea nimic nu e sigur pentru romanii care traiesc si muncesc in regat.

„Astăzi, 8 octombrie, Guvernul a intensificat pregătirile pentru încheierea tranziției post-Brexit prin publicarea unei versiuni actualizate a Modelului de operaționalizare la frontiere, care conține detalii suplimentare despre modul în care va funcționa frontiera dintre Marea Britanie şi UE şi despre măsurile pe care vor trebui să le ia companiile active în domeniul comerțului, transportatorii şi pasagerii”, anunță Executivul de la Londra într-un comunicat.

„Noile reguli le oferă detalii suplimentare companiilor și pasagerilor despre modul în care va funcționa frontiera dintre Marea Britanie şi UE la finalul perioadei de tranziție. Transportatorii vor avea nevoie de un Permis de acces de tip Kent pentru a trece frontiera.

Romanii blocati in regat:”Nu mai pot intra in Marea Britanie numai cu buletinul,din 2021.Noile norme,afecteaza si intoarcerea romanilor inapoi in tara”.

Modelul confirmă măsura potrivit căreia cărțile de identitate din Uniunea Europeană, Spațiul Economic European și Elveția nu vor fi acceptate pentru călătoriile în Marea Britanie, inclusiv pentru șoferi, începând din octombrie 2021”, precizează Guvernul de la Londra.

Accesul cetățenilor din țările Uniunii Europene pe teritoriul Marii Britanii va fi permis doar în baza pașapoartelor începând din octombrie 2021, subliniază Guvernul britanic.

Noi reguli pentru cei care vor să muncească, si sa traiasca în UK in urmatoarele 2 luni.”Vine 2021, mai sunt 8 saptamani in mare, si ce facem?”

Va înceta sistemul ăsta al romanilor în care „hai să mergem până acolo și vedem noi ce-om face”. Până la urmă, se urmareste primirea numai a muncitorilor care au o calificare clara.

Marea Britanie interzisa romanilor necalificati de la anul:”S-a terminat cu moda romanilor,mergem până acolo și vedem noi ce-om face”

Brexitul aduce reguli noi pentru cei care vor să muncească în Marea Britanie. Concluzia e că, începând de anul viitor,din 2021 uşile se închid pentru cei care nu vorbesc limba engleză şi nu au o calificare.

Executivul conservator îi îndeamnă pe angajatori să renunțe la forța de muncă ieftină din Europa și să investească în pregătirea personalului existent și în noi tehnologii. Ambasadorul României în Marea Britanie a explicat, în exclusivitate pentru Digi24, la ce să se aștepte cetățenii români care vor să se mute în Regatul Unit.

Ambasador: Va înceta sistemul „hai să mergem până acolo și vedem noi ce-om face”

Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie: După sfârșitul acestui an va fi acest sistem de punctaj, care nu mi se pare foarte complicat. Sigur că el va fi mai riguros decât în momentul de față, creând pentru cei care vor să se stabilească în Marea Britanie niște obligații – respectiv cunoașterea limbii engleze, ideea de a avea un precontract de muncă pe care să-l poți arăta. Va înceta sistemul ăsta în care „hai să mergem până acolo și vedem noi ce-om face”. Până la urmă, preîntâmpină munca la negru.

„All applicants – both EU and non-EU citizens – who want to live and work in the UK will need to gain 70 points to be eligible to apply for a visa.

Marea Britanie interzisa romanilor necalificati de la anul:”S-a terminat cu moda romanilor,mergem până acolo și vedem noi ce-om face”

Points will be awarded for key requirements if they can demonstrate they:

-Have a job offer from an approved sponsor, such as an employer cleared by the Home Office (which earns 20 points).

-Have a job offer that is at a „required skill level” (20 points).

-They can speak English to a certain level (10 points).”

Cum funcționează sistemul pe bază de puncte

Guvernul de la Londra a dezvăluit noul său plan pe puncte, asemănător celui din Australia, miercuri. Prin acest plan, guvernul britanic spune că va prelua controlul asupra graniţelor ţării „pentru prima oară în ultimele decenii” şi că va elimina „distorsiunile” provocate de libertatea de mişcare din Uniunea Europeană.

Marea Britanie interzisa romanilor necalificati de la anul:”S-a terminat cu moda romanilor,mergem până acolo și vedem noi ce-om face”

Câteva dintre punctele de pe grilă sunt esenţiale, acest lucru înseamnă că dacă ele nu sunt îndeplinite, migrantul va fi respins indiferent de punctajul pe care l-a obţinut:

  • A primit o ofertă de loc de muncă din partea unui sponsor aprobat (esenţial) – 20 de puncte
  • Locul de muncă este la nivelul adecvat de competenţă (esenţial) – 20 de puncte
  • Vorbeşte limba engleză la nivelul cerut (esenţial) – 10 puncte
  • Salariu între 20.480-23.039 lire sterline – 0 puncte
  • Salariu între 23.040-25.599 lire sterline – 10 puncte
  • Salariu de 25.600 lire sterline sau mai mult – 20 puncte
  • Loc de muncă într-o ocupaţie cu deficit de forţă de muncă – 20 puncte
  • Studii: Doctorat în domeniu relevant locului de muncă – 10 puncte
  • Studii: Doctorat în domeniu (ştiinţific) relevant locului de muncă – 20 puncte
Marea Britanie interzisa romanilor necalificati de la anul:”S-a terminat cu moda romanilor,mergem până acolo și vedem noi ce-om face”

„Punem capat liberei circulatii si răspundem priorităţilor cetăţenilor prin introducerea unui nou sistem bazat de puncte care va face să scadă numărul migranţilor care vin sa munceasca in regat”, a declarat, într-un comunicat trimis aseara, ministrul de Interne, Priti Patel, spunand ca este un „moment istoric” .