Salariile soferilor de TIR din tara,de 2-3 ori mai mici ca in UE:”Faci aceeasi munca,poate si mai multa munca,dar pe jumatate din bani”

Sumele sunt duble față de cele din România. Șoferii de TIR din țara noastră conduc mii de kilometri pe bani mult mai puțin față de șoferii de TIR din afară. De regulă, este știut că diferențele dintre salariile din țară și cele din majoritatea țărilor din Uniunea Europeană sunt mari, iar asta se aplică și în cazul șoferilor de TIR.

Ce salarii au românii care șofează pe TIR în Italia sau Spania

Salariile soferilor de TIR din tara,de 2-3 ori mai mici ca in UE:”Faci aceeasi munca,poate si mai munca,dar pe jumatate din bani”

Șoferii de TIR din Spania și Italia obțin venituri net superioare celor din România, care au un salariu de trei ori mai mic. Pentru șoferii care fa curse interne, salariul unui șofer din TIR din România este, în medie, de 2.500 de lei net. Atunci când pleacă în curse internaționale, salariile lor pornesc de la 3.800 de lei pe lună. Șoferii de TIR cu experiență și vechime în domeniu pot ajunge și la 7.000 lei lunar.

De precizat este că, pe lângă salariile de bază, șoferii de TIR mai beneficiază și de diurnă, dar și de plata suplimentară, în funcție de numărul de curse efectuate sau de kilometrii parcurși.

Salarii mai mici în Spania decât în Italia, pentru șoferii de TIR

Salariile soferilor de TIR din tara,de 2-3 ori mai mici ca in UE:”Faci aceeasi munca,poate si mai munca,dar pe jumatate din bani”

Iar pentru șoferii care fac curse externe, unele companii oferă asigurare medicală și chiar cazare. Viața complicată și riscurile meseriei le aduc un câștig generos în țări precum Spania și Italia. Sumele se îndreaptă către 1.750 de euro pe lună, în Italia, iar venitul pe an ajunge la 21.000 de euro. Un șofer fără prea mare experiență poate să obțină în jur de 1.450 de euro pe lună, iar un șofer cu experiență are un salariu de 2.250 de euro pe lună.

În ce privește salariile șoferilor de TIR din Spania, el sunt puțin mai mici față de ale celor din Italia. Salariul mediu ajunge la 1.421 de euro, iar un șofer de TIR obține într-un an aproximativ 17.000 de euro. Veniturile cele mai ridicate pot ajunge la 1.700 de euro pe lună. De menționat este că în regiunea Castilla-La Mancha din Spania, venitul mediu pentru șoferii de TIR este cel mai ridicat.

Salariile soferilor de TIR din tara,de 2-3 ori mai mici ca in UE:”Faci aceeasi munca,poate si mai munca,dar pe jumatate din bani”În ce privește salariile șoferilor de TIR din Spania, el sunt puțin mai mici față de ale celor din Italia. Salariul mediu ajunge la 1.421 de euro, iar un șofer de TIR obține într-un an aproximativ 17.000 de euro. Veniturile cele mai ridicate pot ajunge la 1.700 de euro pe lună.

Meseria de șofer de TIR este considerată una dintre cele mai dificile. Un studiu efectuat de Comisia Europeană amintea faptul că transporturile din cadrul Uniunii Europene sunt realizate de proximativ 30% de șoferi care provin din țări europene, care lucrează în străinătate. Iar printre șoferii de TIR și camioane care circulă pe drumurile de pe întregul continent se numără și românii.(sursa:playtech.ro)