Salariu de Marea Britanie:Un român s-a întors în țară din UK pe aceeași bani.Era plătit cu 1.200 de lire și s-a întors pe același salariu în România

Un român care lucra la o fermă din Marea Britanie s-a întors în țară și s-a angajat la una din Brașov pe același salariu.

Salarii de Marea Britanie, la Brașov. Un român s-a întors în țară pe aceeași bani

Salariu de Marea Britanie,si in Romania:Un român s-a întors în țară din UK pe aceeași bani.

Lipsa forței de muncă din agricultură este în continuare una dintre cele mai mari provocări ale fermierilor, însă poate fi rezolvată prin creșterea performanței economice din fermele naționale, astfel încât să nu mai existe tentația ca lucrătorii să emigreze spre vestul Europei.

Români care lucrau în ferme din Marea Britanie s-au întors la noi. De exemplu, cineva se ocupa de gestionarea unei ferme acolo și era plătit cu 1.200 de lire și s-a întors pe același salariu în România, dar asta pentru că proprietarul fermei vinde lapte bio la preț corect și își permite să dea acest salariu“, a afirmat Blaj.

Salariu de Marea Britanie,si in Romania:Un român s-a întors în țară din UK pe aceeași bani.

Beneficiile păstrării forței de muncă se duc spre întreaga comunitate și la fiecare palier, de la fermieri la autorități locale, județene și naționale ar trebui să fie proiecte de păstrare a oamenilor în țară, consideră Dacian Badea, președintele consiliului de administrație şi director comercial la cooperativa agricolă Fermele Ecologice Silvania.

„Dacă într-o fermă în care nu am performanță economică nu-mi permit să dau 1.500 de euro la un muncitor, la un șef de fermă, nu-l voi avea pe cel mai bun.

Salariu de Marea Britanie,si in Romania:Un român s-a întors în țară din UK pe aceeași bani.

Dacă România ar avea toate fermele performante, românii care pleacă în vestul Europei ar sta să lucreze acasă, cu condiția să fie plătiți la fel”, a declarat Aurel Blaj, președintele cooperativei agricole Bio Carpathia, formată din peste 20 de fermieri din județul Brașov.(sursa:ziarulromanesc.net)