Schimbarea calificarilor CSCS-urilor pentru romanii din Marea Britanie: Schemă de certificare a competențelor romanilor din regat pentru industria construcțiilor

CSCS este cea mai importantă schemă de certificare a competențelor din Marea Britanie pentru industria construcțiilor. Unii angajatori solicită lucrătorilor să aibă un card CSCS. Cardul este un certificat, care arată că ai calificările necesare și o pregătire pentru sănătate și siguranță. Dacă ai adus calificarea din străinătate, vei avea nevoie de o declarație de comparabilitate a calificării.

Există mai multe tipuri de cărți pe care le poți aplica, de exemplu:

Dacă nu ai avut niciodată un card CSCS, poți solicita o carte roșie provizională temporară.
Pentru lucrări generale de construcție în calitate de muncitor, poți aplica pentru cartea verde.
Cu abilitățile Level 2 (NV, NVQ, QCF) poți obține un card de lucru calificat albastru – Blue Skilled Worker Card.
Cu abilitățile Level 3 (NV, NVQ, QCF) poți aplica pentru un card Gold Advanced Craft.

Aplicarea pentru un card temporar Red CSCS

Un card temporar CSCS roșu este potrivit pentru persoanele care:

  • Sunt în perioade de probă de lucru și sunt evaluate de angajatori pentru a vedea dacă sunt potrivite pentru angajare
  • Își desfășoară experiența de lucru supravegheată (cu vârsta de 16 ani sau mai mult)
  • Nu ai finalizat o calificare pentru cardul muncitor și nu ai solicitat anterior un card CSCS, dar lucrezi ca muncitor

Cardul este valabil timp de 6 luni și nu poate fi reînnoit. După data expirării, trebuie să aplici pentru un card CSCS potrivit pentru serviciul tău.

Trebuie să treci un test de sănătate, securitate și mediu (Health, Safety and Environment test) pentru a obține acest card. Există diverse instrumente pe care le poți utiliza pentru a te pregăti pentru testul Sănătate, Siguranță și Mediu, cum ar fi:

  • Cărți sau DVD-uri – Poți cumpăra testul „Health, Safety and Environment test for operatives and Specialists” – Sănătate, siguranță și mediu pentru operațiuni și specialiști din magazine precum Amazon, WHSmith sau de la CITB Store. Costă în jur de 16 £.
  • Aplicații mobile – Poți descărca aplicații mobile pentru a te ajuta să revizuiești. Poți descărca testul CITB Op / Spec HS & E.

Aplicarea pentru un cardul verde Green CSCS Labourer

Poți solicita acest card numai dacă ai finalizat cu succes testul Sănătate, siguranță și mediu (de mai sus) și cel puțin una dintre următoarele calificări sau cursuri:

  • Premiul RQF sau QCF de Level 1 sau SCQF de Level 4 în domeniul Health and Safety in a Construction Enviroment – sănătății și siguranței într-un mediu de construcție Ajută la pregătirea : materialului de studiu.
    Poți utiliza diferite companii aprobate de formare și examen, cum ar fi Training and Level 1 Exam sau Approved Centres. Prețurile sunt în jur de £95 – £200.
  • Health and Safety Awareness (HSA) Course Certificate al CITB sau DSA – Poți rezerva acest lucru online la adresa: CITB Cursuri de carte Prețurile sunt în jur de 145 – 170 de lire sterline
  • Cursul IOSH Working Safely – (Trebuie să fie promovat în termen de 3 ani de la depunerea cererii). Versiunea de evaluare nu te va califica pentru a obține un card de muncitor. Poți găsi un curs la: iosh.co.uk sau easybooktraining. Prețurile sunt în jur de £ 130 – £ 150.
  • COSAC – Safe2Site Course
  •  JTJ Introduction to Construction Course Certificate
  • One day Site Safety Plus Health and Safety Awareness Certificate
  • Priestman Associates, Principles of Construction Site Health and Safety Certificate
  • ESP Foundation into Construction Course
  • Rushmoor Borough Council Health and Safety in Construction Environment L1
  • SCQF L5 REHIS Elementary Health and Safety Certificate
  • Safety Pass Alliance (SPA) Core Construction Course
  • Steve Hoskin Construction Induction Course (SHC)
  • Nivelul 1 de calificare românească sau moldovenească echivalentă

Aplicația cardului

Odată ce toate testele au fost finalizate cu succes, poți aplica pentru un card CSCS prin trimiterea unui de solicitare CSCS. Cardul va fi trimis în 20 de zile sau poți apela 0344 994 4777 pentru a-l primi în următoarele două zile lucrătoare.
Trebuie să plătești 36 de lire pentru card.

Acceptarea calificărilor România sau Moldova

Dacă ai calificare din România sau Moldova, trebuie să obții o Statement of Comparability for Construction Skills including Primary Source Verification of qualification din UK NARIC. Taxa pentru declarație este de 221,40 £. Dacă aplicați pentru o carte albastră, auriu sau neagră, veți avea nevoie și de Skills Mapping, aceasta costă 474 de lire sterline. Este nevoie de aproximativ 30 de zile. Vei avea nevoie de o copie a documentelor de calificare.