Șofer de TIR: Când te trădează GPS-ul, e ca și cum te-ar înșela soția!

Cand ai plecat la drum cu TIR-ul, si ai o livrare care este contratimp, sa nu mai vorbim de faptul ca este si pe COMUNITATE, in momentul in care i-ai dat cheie, GPS-ul se transforma dintr-un aparat, instant, in sotia ta, cel mai bun prieten, echipaj, cel care iti tine companie atat amar de drum.

Insa cateodata, ca si in viata, sotia, sau cel mai bun prieten iti inseala asteptarile, desi te-ai increzut orbeste in el/ea. Astfel ca ce i-am putea cere unui aparat? Fie ca-i Ioana, sau Marcel, sau Ana sau cum s-o numi fiecare voce pe care o auzi, se intampla sa „ti-o traga, pe romaneste”, in termeni mai putin academici.

Chiar daca constientizam, ca sunt situatii care nu sunt de ras, stim ca umorul romanului este cea mai de pret calitate, asa ca va prezentam cateva cazuri de „divort” in urma folosirii GPS-sului pe TIR. Atentie, la neatentie ! …si drumuri bune, nu inguste!

Grupuri Facebook ale soferilor profesionisti, sunt pline de intamplari de acest gen, iar unele comentarii fac deliciul celorlalti soferi. Multi au trecut ei insisi prin asa ceva, iar altii nu recunosc (HAHA), insa cu totii sunt constienti ca se poate intampla oricui, desi unii sustin ca e problema numai de ATENTIE.

Tu ce parere ai? Ai patit vreodata asa ceva? Sau care crezi ca sunt „caile de urmat” din experienta ta. Nu te sfii, lasa un comentariu, poate invata si altii din experienta ta!

Va prezentam si cateva relatari din presa scrisa, fie mai vechi fie mai noi, fie ca sunt romani, fie ca sunt straini, cu totii au in comun acelasi lucru : volanul TIRULUI.

Un şofer de tir român a blocat camionul pe o stradă îngustă din Italia şi ca să poată ieşi a distrus complet două balcoane

Un şofer de tir român a blocat camionul pe o stradă îngustă din Italia şi ca să poată ieşi a distrus complet două balcoane.

Şoferul, 50 de ani, trebuia să ajungă la uzina Lauretana, dar a greşit drumul şi s-a trezit pe o străduţă îngustă în micuţa localitate Graglia, din nordul Italiei. Încercând să întoarcă pe o stradă îngustă, românul a blocat camionul între două case. A fost ajutat de poliţişti să iasă de acolo, dar pentru asta a surpat două balcone şi acum va plăti paguba. (sursa: observator.ro)

Un sofer turc a trait o experienta pe care nu o va uita curand, dupa ce s-a lasat purtat de GPS.

Un sofer a ramas blocat pe camp dupa ce a ales o scurtatura prin Poganesti, spre Ankara.

Fara sa aiba prea mare experienta, soferul, care venea din Germania, a parasit autostrada in zona Lugoj si, in loc sa mearga spre Calafat, a urcat Dealul Viilor si si-a continuat drumul drept, in fata. La intersectia cu Poganestiul, barbatul a mers numai inainte, astfel ca, la un moment dat, vazand drumul ingust si-a dat seama ca a ales ruta gresita. Incercand sa intoarca, barbatul a ales cea mai proasta solutie crezand ca poate merge cu automarfarul pe camp cativa zeci de metri.

Omul nu a facut mai mult de opt metri si tirul incarcat cu 30 de tone de carne s-a afundat in namol. Disperat, barbatul a cerut ajutor, iar mai multi localnici au sarit sa il ofere. Dupa zeci de minute in care au incercat tot felul de variante, autotrenul a ajuns in sfarsit pe asfalt. Din cauza unor defectiuni, instalatia de frig a automarfarului nu a mai functionat, astfel ca marfa e posibil sa fi avut de suferit in urma acestui nefericit incident.(sursa: lugojinfo.ro)

Un TIR plin cu chipsuri s-a rătăcit în pădure. Şoferul, 22 de ani, a fost găsit după patru zile. Nu mâncase niciun fulg de cartofi (…se intampla si in SUA)

Şoferul camionului plin cu pungi de chipsuri, Jacob Cartwright, s-a rătăcit acum o săptămână din cauza GPS-ului şi a ajuns în zona montană a statului american Oregon, acolo unde camionul i-a derapat şi a rămas suspendat de-a latul drumului, deasupra unei văi împădurite. Bărbatul nu avea semnal gps şi a încercat să se orienteze prin pădure, dar mai rău s-a rătăcit. Povestea a început când a plecat din fabrică şi avea de făcut 640d e km până într-o micuţă aşezare din Oregon.

A introdus însă adresa greşită pe GPS şi s-a trezit în mijlocul munţilor. Gând a realizat eroarea, a introdus adresa corectă pe GPS, dar acesta l-a îndreptat spre un drum forestier, unde camionul s-a blocat. Acolo l-a abandonat şi a mers pe jos patru zile peste câteva creste şi prin zone în care zăpada nu se topise.

A suferit de foame şi de sete, dar a supravieţuit şi a ajuns înt-run orăşel de unde a putut anunţa poliţia.Şefii săi au fost bucuroşi nu doar pentru că au recuperat camionul, ci şi pentru că nicio pungă de chipsuri nu fusese atinsă, pagubele fiind minore. (sursa: observator.tv)NU UITA SA DISTRIBUI! DRUMURI BUNE, … NU INGUSTE!