Sunt femeile potrivite sa fie șoferi de TIR? Din ce în ce mai multe românce vor sa fie șoferi de TIR. Se pricep? 

Ce părere au bărbații soferi de TIR, despre acest lucru rămâne de văzut pe grupurile de specialitate. Voi? Lăsați un comentariu postării, sa aflam părerea voastră. Sunt femeile făcute sa fie șoferi de TIR?

Meseria de șofer profesionist este asociată de cele mai multe ori cu bărbați, dar egalitatea dintre sexe a ajuns să se vadă și în acest domeniu, chiar și în România.

Tot mai multe femei românce aleg să devine șoferi profesioniști. Deși s-ar putea să fi întâmpinat câteva pe Uber ca să-ți dai seama de acest trend, surprinzătoare este prezența lor la volanul unor tiruri și autobuze, în țară și peste hotare.

În mod previzibil, cele mai multe sunt atrase de salariile bune, dar și de siguranță locului de muncă. Companiile le-au primit cu brațele deschise pentru că, pe de-o parte, deficitul de șoferi este mare, dar și pentru că femeile sunt mai punctuale și mai serioase, conform angajatorilor.

Din ce în ce mai multe românce vor sa fie șoferi de TIR: cât câștigă și cât de bine se pricep

Cei de la Știrile ProTV au inițiat o investigație pe marginea acestui subiect și au vorbit, printre altele, cu Marcel Poenaru. Ea a fost îngrijitoare la o grădinițită înainte. Motivată însă de salariul bun, care poate ajunge cu ușurință până la 6000 – 7000 lei lunar, a decis să meargă pe urmele soțului și să devină șofer de tir.

La început a fost mai greu. „De trei ani jumate fac meseria asta, care chiar îmi place acum”, a explicat Marcela. Întrebată dacă ar mai schimba vreodată acest loc de muncă, șoferița este convinsă că nu are de ce.

„Nu! Nu! Niciodată. Cât pot, pe asta o fac. Nimeni nu mă înjură, nimeni nu mă claxonează, e chiar super. Când e tonaj trebuie să fii atent la drum, la asta, dar așa nu e nimic diferit că e un tonaj mai mic sau mai mare. Nu e nicio diferență.”, a adăugat ea.