Stim cu totii, ca in orice familie, sau grup de prieteni, exista acel cineva „bun la toate”. N-ar fii de mirare avand in vedere ca Eminescu zicea ca „românul s-a născut poet”.
Insă ce se intâmplă cand te inunda spiritul poetic in constructii? Haha, va lasam sa descoperiti singuri in continuarea articolului.
Plecand de la principiul, ca oricine poate repara o Dacie, la fel fiecare avem in viata noastra sau am intalnit cel putin o data, modelul de „Dorel”.
Acest model, autentic romanesc, e cel care poate repara orice, de la vasul de toaleta, la bateria de la baie, si pana la tiv-ul rochiei, daca e nevoie (nu radeti, asa scrie la manualul de utilizare, haha).
Totul incepe de la acel autentic „Facem boss, punem frumos aicișa placa, langa placa…iti fac o aparenta din rigips, si deschidere spre dreapta”. Ce sa mai, simplu si la obiect.
Ceea ce este gresit in cele ce urmeaza, nu este defapt ceea ce vedem, ci mai degraba demonstreaza faptul, ca noi nu ne incadram in acei romani ce s-au nascut poeti, pentru ca nu putem vedea spiritul artistic.
Inainte de toate, ca de la poet la poet, va rugam sa cugetati la versurile magnifice, si pline de viziune artistica ce urmeaza:
„Uite lebedele-n zare, eu mă uit…Ele, dispare!”
Ce-a vrut sa zică artistul? Răspunsul il gasiti mai jos in „operele de arta” ce urmează:
One thought on “„Țaca-paca la plesneală, se umple la tencuială”, vorba românului transpusă in realitate.”
Comments are closed.