Un sofer de TIR a rupt tacerea:”M-am rugat de patron 6 luni sa-mi dea banii.M-a blocat peste tot, dar mai intai m-a jurat,de parca nu muncisem pentru el.Mai am de recuperat 800 de euro,astia sunt oamenii”

Un sofer de TIR a facut publica situatia prin care trece, dupa ce a avut mai multe curse pe extern- comunitatea, fiind angajat la un o firma de transport romaneasca.

Acesta este suparat ca la fiecare cursa, patronul l-a tras in teapa putin cate putin.

Sofer de TIR:”M-am rugat de patron 6 luni sa-mi dea banii.M-a blocat peste tot, dar mai intai m-a jurat,de parca nu muncisem pentru el.Mai am de recuperat 800 de euro,astia sunt oamenii”

„Mai intai mi-a oprit din bani, c-am avut pana in Germania, mi-a explodat un cauciuc. I-am zis ca erau tocite, si ca oricum trebuie sa le schimbe ca nu sunt eu in primul rand in siguranta, dar nici marfa lui, si mi-a zis ca nu stiu sa conduc, ca sigur am luat eu o bordura sau ceva.

Apoi mi-a oprit pe motorina, ca nu i-a iesit lui calculul. De parca aveam consum de masina mica, si ieseam in „oras” sa ma plimb cu TIR-ul.

Mi-a zis ca n-am descarcat. Sa ne intelegem, nu ca nu am ajuns la descarcare, ci ca n-am pus carca sa le descarc nemtilor laditele. Multe le-am trecut cu vederea, dar cand am inceput sa-i zic sa nu-si bata joc de munca mea, si sa-mi dea banii, a inceput sa ma injure, si sa-mi zica ca sa am grija ca nu ma mai angajeaza nimeni, ca ii stie el pe „toti baietii din domeniu”.

Sofer de TIR:”M-am rugat de patron 6 luni sa-mi dea banii.M-a blocat peste tot, dar mai intai m-a jurat,de parca nu muncisem pentru el.Mai am de recuperat 800 de euro,astia sunt oamenii”

Mai are sa-mi dea adunat vreo 800 de euro, nu neaparat ca ar fii cea mai mare pierdere pe care am avut-o in viata mea de sofer, dar sunt banii munciti de mine. Si a fost si taran, ca daca era om, poate vorbeam altfel”.

citeste si: Sofer de TIR roman,raspuns la mesajele dispecerului: „Iti las tigaia in parcare,nu ma supara,nu-mi mai da 100 de mesaje sa ma grabesc.Crezi ca, ti-ai gasit prostul”

Dialog fabulos între un șofer de TIR din Târgu Mureș și dispecerat, după ce acesta anunțase că dorește să se oprească într-o parcare și să doarmă câteva ore. Șoferul mai avea 150 km până la destinație, acolo unde trebuia să ajungă la ora 14.00.

Marfa TIR

Schimbul de replici dintre el și dispecerat a fost surprins la ora 07.37.

”Opresc în prima parcare să dorm 3 ore”, anunță șoferul în primul mesaj.

”Mai am 150 km până la descărcare și trebuie să descarc la ora 14, deci e timp suficient”.

Numai că răspunsul venit de la dispecerat nu a fost cel așteptat:

”Clientul dorește să fii acolo chiar dacă nu descarci”! 

Sofer TIR

Acesta a fost momentul în care șoferul din Târgu Mureș a izbucnit, iar răspunsul său este de-a dreptul fabulos:

”Eu nu te-am întrebat nici pe tine, nici pe client dacă am voie să dorm! Ți-a, zis doar că dorm 3 ore și nu mă interesează ce dorește clientul!Pentru chestia asta urâtă nu mai dorm 3 ore, dorm 4 ore! Nu mai da mesaje că îți las cratița în parcare și plec 

Discutiile dintre soferi si dispeceri sunt in mod evident savuroase, iar acesta e numai un exemplu ajuns in presa.E clar ca sunt multi soferi de TIR care au patit cel putin o data, sa primeasca mesaje halucinante de la dispeceri.

Tu ai patit? Daca da, scrie-ne comment si povesteste-ne! …și nu uita sa distribui postarea. Drumuri bune(sursa:cancan.ro)

Dispecer firma TRANSPORT

Dacă este întrebat la interviu, ce l-a deranjat la firma de la care a plecat, șoferul va răspunde în majoritatea cazurilor: dispecerul sau banii.

In cazul noilor șoferi de TIR, este necesar să fie învățați cei 3 R: respectul, responsabilitatea personală din timpul cursei și regulile.

Printre nemulțumirile șoferilor, se numără și faptul că dispecerul le spune ce să facă, pe unde să meargă, unde să parcheze, dar nu știe cât de dificil îi este în acea zonă, din diverse motive: climă, relief, plată, amenajare necorespunzătoare etc.Tocmai pentru acest lucru, dispecerul e necesar să facă echipă cu șoferul, pentru a-și forma o imagine de ansamblu, completă și complexă, asupra cât mai multor aspecte, pentru a iniția o comunicare corectă și a câștiga respectul șoferului.

În cazul în care cerințele dispecerului sunt incorecte, e de ajuns o singură dată pentru ca șoferul să nu mai aibă încredere în ghidarea lui și să simtă nevoia sa preia controlul.

În același timp, șoferul trebuie să aibă și o anumită libertate. Sau măcar să aibă impresia că o are. Dispeceratul, atunci când are ocazia, poate să îl pună să aleagă dintre două variante, potrivite situației.

 

One thought on “Un sofer de TIR a rupt tacerea:”M-am rugat de patron 6 luni sa-mi dea banii.M-a blocat peste tot, dar mai intai m-a jurat,de parca nu muncisem pentru el.Mai am de recuperat 800 de euro,astia sunt oamenii””

  1. Pingback: 1seconds

Comments are closed.