Un șofer de TIR, cu ditamai autotrenul, are un singur dușman pe șosele: UN alt șofer de TIR!

„Regele care are hemoroizi si mănâncă din conserve.”
Un șofer de TIR, care face curse prin întreaga Europă, poate să câștige și 2000 de euro. Mai mult decât un medic. Plus că se plimbă toată ziua… Ce, asta e muncă?! Nu mai zic că așa meserie, să scapi de nevastă, săptămâni la rând, doar marinarii și astronauții mai au. Să mai amintesc de schimbul de experiențe cultural-erotice cu tot felul de băștinașe ale locurilor vizitate? Așa își închipuie mulți că înseamnă să fii șofer de camion…

Un șofer de TIR, cu ditamai camionul, are un singur dușman pe șosele: alt șofer de TIR. În rest, camionului trebuie să-i faci loc atunci când vrea să iasă de pe un drum secundar, că doar nu ai atâta minte cât să te pui cu câteva tone de oțel.Ați înțeles ideea, șoferul de TIR este Regele șoselelor. Se cuvine, însă, să privim cu atenție la “majestatea” sa.

Dacă nu vrea să dea jumătate din bani pe mâncare la restaurant, șoferul de TIR va mânca multe mezeluri, sandviciuri, tot felul de porcării… Când și când, va găti pe un primus de camping câte o tocană din te miri ce prinde să cumpere într-un magazin de periferie. E de închipuit că nu poți să intri cu camionul după tine, pe străzi de sate și orășele, căutând o băcănie cu carne proaspătă și cartofi noi.

Sofer de TIR
viata de sofer
Drumul de sofer

Ar mai trebui să pricepem că șoferul de TIR este supus unor riscuri de a face rost de niște boli, profesionale să le zicem. Poziția îndelungată la volan promite hernii de disc, lombare sau cervicale. Statul îndelung pe scaun și mâncarea proastă asigură hemoroizii.

Vibrațiile motorului și ale rulării favorizează cancerul de prostată, cred unii medici. Să nu mai vorbim de gastrită, pe motiv de mâncare proastă și o grămadă de cafea și țigări. Depărtarea de casă și familie s-ar putea să fie motiv și de presiune psihică pentru unii șoferi de camion.

Oboseala strânsă după mii de kilometri parcurși, uneori pe vreme ploioasă, zăpezi sau polei este unul dintre cei mai mari dușmani ai șoferului profesionist. Nu vă închipuiți că este ușor!Șoferii de TIR se confruntă și cu hoții care le vor marfa. Nu de puține ori, chiar și în parcări păzite, șoferii s-au trezit cu prelata tăiată și fără marfă.Așa că atunci când vedeți un camion, gândiți-vă prin câte trece șoferul lui! Fiți mai îngăduitori și arătați mai mult respect acestor regi ai șoselelor!(sursa/preluare: efoartebine.ro)

foto Facebook- Soferi profesionisti