Un şofer român de TIR a închis mai multe ore o şosea naţională în Anglia. A surpat un zid şi a rămas blocat în intersecţie.

Un şofer român de TIR a închis mai multe ore o şosea naţională în Anglia. A surpat un zid şi a rămas blocat în intersecţie, cel mai probabil din cauza sistemului de navigaţie, care i-a indicaat o rută inproprie pentru gabaritul maşinii.

Totul s-a întâmplat duminică de dimineaţă în Sittingbourne, unde un localnic a filmat şi a fotografiat incidentul. TIR-ul înmatriculat în România a blocat A2, o şosea naţională din sud-estul Angliei, în zona Kent.

În plus, în urma manevrei pe străduţele înguste, vehicolul a surpat un zid şi a rămas apoi blocat în intersecţie.

Sofer roman, ramas blocat in Anglia, Kent.
Sofer roman, ramas blocat in Anglia, Kent. Gabriela loveste dinou!
GPS-ul bata-l vina, loveste dinou! Sofer roman, ramas blocat in Anglia, Kent.
GPS-ul ultimul episod: Sofer roman la JCARRION ramas blocat in Anglia, Kent.

Povestile de acest gen devin din ce in ce mai frecvente, dupa ce soferii se lasa ghidati orbeste de catre GPS. Un alt caz ajuns in atentia publica a fost nu mai departe de luna Octombrie, cand:

Gorjean blocat in Germania ” No retea, no GPS!”

Un alt șofer român de TIR a rămas blocat mai multe ore între o casă și un gard in Germania

Şoferul unui TIR înmatriculat în judeţul Gorj a fost protagonistul unei întâmplări neobişnuite, care s-a petrecut într-o localitate din Germania, în apropiere de Hamburg, scrie Adevărul.

Autovehiculul condus de acesta a intrat pe o străduţă îngustă din Bernstadt, unde a rămas blocat şi nu a mai putut să iasă decât cu ajutorul unui utilaj.

Românul a dat vina pe GPS, spunând reporterului unei televiziuni din Germania: „Catastrofă! Catastrofă! No reţea, no GPS!”. TIR-ul a fost scos cu dificultate de pe străduţa îngustă cu ajutorul unui utilaj. Şoferul român a ajuns de pomină în Germania.

Ştirea difuzată pe pagina de Facebook a televiziunii germane a adunat peste 1.000 de comentarii. Printre cei care au transmis mesaje s-au numărat şi mulţi şoferi profesionişti românii. Unii i-au luat apărarea, iar alţii l-au criticat pe şoferul maşinii din Gorj.

„De vină e piesa dintre scaun şi volan. Gps-ul are un itinerariu, care trebuie verificat înainte de a porni în cursă. Nu bagi adresa şi pleci ca boul la păşune, iar dacă vezi că e drumul îngust şi prin oraş, sat, nu intri!“, a comentat Constantin Gheorghiţă.