VAMA NADLAC, coșmarul șoferilor de TIR: cozi de 20KM, si peste 4-5 ore de asteptare!

Pentru soferii profesionisti, de TIR, cand le spui de VAMA NADLAC, e ca si cu i-ai injura. Astfel a ajuns in ultimii ani, punctul de frontiera românesc. Iar cand se aglomereaza si iti trece os prin os, timp de ore-n sir in cabina TIRului, nu mai este nimic neobisnuit.

Să treci graniţa în Ungaria pe autostradă ar fi trebuit să însemne reducerea timpului de transport marfă. Cel puţin în teorie, pentru că în practică lucrurile stau altfel. De la deschiderea punctului de trecere a frotnierei Nădlac 2, de pe autostrada A1, şoferii camioanelor pierd şi mai mult timp.

Coada Nadlac
Coada Nadlac
Coada Nadlac

Luni dimineaţa, la ieşirea din ţară către Ungaria, la graniţa de pe autostradă conducătorii maşinilor de mare tonaj s-au trezit, din nou, că trebuie să aştepte în coloană pentru a trece în ţara vecină.

Coada Nadlac
Coada Nadlac
Coada Nadlac
Coada Nadlac

Timpul de aşteptare afişat de site-ul Poliţiei deFrontieră este de minimum 60 de minute. De vină sunt restricţiile impuse de autorităţile maghiare care nu permit circulaţia maşinilor mai grele de 7,5 tone pe teritoriul ţării lor în weekend, dar şi puţinele artere deschise. Astfel, pentru a ieşi din ţară, şoferii români au la dispoziţie doar 3 benzi, iar una este rezervată TIR-urilor.

Vămile din vestul țării sunt aglomerate peste refuz de camioane. Șoferii așteaptă sute de minute pentru a trece în Ungaria.

Coada Nadlac
Coada Nadlac
Coada Nadlac

După 4 zile de restricții de circulație pentru vehiculele mai grele se 7,5 tone pe drumurile din statul vecin, miercuri, la punctele de trecere a frontierei sunt cozi interminabile de TIR-uri.

La vama Nădlac II, timpul de așteptare este de 260 de minute, adică peste 4 ore și jumătate. La punctul de trecere Vărşand, situația este și mai gravă, aici șoferii de camioane așteaptă 300 de minute pentru a trece în Ungaria, la fel fiind și la Borș, în județul Bihor.

Polițiștii de frontieră recomandă șoferilor de camioane să caute punctele de trecere a frontierei unde nu este așa aglomerat, cum ar fi Nădlac I.
Coada de camioane de la Nădlac II depășește 20 de kilometriColoana de TIR-uri care așteaptă să intre în Ungaria ajunge, miercuri, la un record absolut. Șoferii așteaptă ore bune pentru a traversa granița, iar coada se întinde pe mai bine de 20 de kilometri.

5 thoughts on “VAMA NADLAC, coșmarul șoferilor de TIR: cozi de 20KM, si peste 4-5 ore de asteptare!

  1. Pingback: blote tieten
  2. Pingback: buy ozempic uk

Comments are closed.